- Banket opp ekssamboer før drapet

Drapssiktet 48-åringen i Bergen skal ha brutt besøksforbudet.

DRAP: En 25 år gammel mann ble natt til mandag skutt og drept i Lyderhornslien ved Loddefjord i Bergen. En 48 år gammel mann er siktet for drapet. (Foto: Marit Hommedal / Scanpix)
DRAP: En 25 år gammel mann ble natt til mandag skutt og drept i Lyderhornslien ved Loddefjord i Bergen. En 48 år gammel mann er siktet for drapet. (Foto: Marit Hommedal / Scanpix)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Den 48 år gamle mannen som er pågrepet og siktet for å ha drept en 25 år gammel mann i Bergen natt til mandag, hadde forbud mot å oppsøke leiligheten der drapet ble begått.

Mannen hadde tidligere hatt et forhold til kvinnen i 40-årene som eier leiligheten, og ble for et halvt år siden anmeldt for trusler mot kvinnen. Hun skal ha levd i frykt for mannen, men det var vennen til datteren hennes som ble offer for drapet, skriver Bergensavisens nettutgave.

De dødelige skuddene falt i oppgangen like utenfor leiligheten til kvinnen.

- Banket opp eksen Natt til mandag skal mannen ha trosset forbudet. Ifølge VG Nett stormet han leiligheten bevæpnet med elektrosjokkpistol og skytevåpen.

Der skal han ha banket opp ekssamboeren og skutt kjæresten til hennes datter (24).

Ifølge VG Nett ligger hun nå hardt skadet på Haukeland sykehus, der hun får behandling for blant annet en sprukken milt.

Besøksforbud - Jeg kan bekrefte at siktede var ilagt besøksforbud mot kvinnen som eide leiligheten, sier politiinspektør Tore Salvesen. Ifølge bekjente av familien som BA har vært i kontakt med, fryktet kvinnen mannen.

Pågrepet uten dramatikk Til stede i leiligheten var kvinnens datter og den drepte 25-åringen. Alle vitnene ble mandag avhørt av politiet.

Halvannen time etter drapet i boligblokken i Lyderhornslien på Ytre Laksevåg klokken 00.20, pågrep politiet den mistenkte uten dramatikk. Mandag ettermiddag satt mannen i avhør. Hordaland politidistrikt opplyste mandag kveld til NTB at den siktede har fått oppnevnt advokat Turid Mæland som sin forsvarer.

Forsettlig drap - 48-åringen vil bli siktet for forsettlig drap. Vi utelukker ikke at siktelsen vil bli utvidet. Vi vil avhøre en rekke vitner i tillegg til dem vi har avhørt, sa leder Tore Salvesen for Bergen vest politistasjon på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Han opplyste videre at politiet har funnet to våpen i forbindelse med saken, et håndvåpen og et elektrosjokkvåpen.

Den siktede 48-åringen vil bli framstilt for varetektsfengsling tirsdag.

Naboer hørte skudd Naboer skal ha hørt en bil som kom i stor fart og at det smalt i bildører før noen løp i trappene.

- Vi hørte det smalt i bildører, og at noen løp opp trappene til fjerde etasje. Så hørte vi to skudd, og flere personer som skrek. etter en kort stund ble det helt stille, forteller en av beboerne i blokken til bt.no.
NTB