Banket opp i fengselet

Den amerikanske talibanen John Walker Lindh ble overfalt da han gjorde seg klar for kveldsbønnen i fengselet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I begynnelsen av uka ble den amerikanske talibanen John Walker Lindh banket opp i Victorville-fengselet i California. Lindh soner en dom på 20 år for å ha hjulpet Taliban-regimet i Afghanistan.

- Vi forstår det sånn at en av de andre innsatte angrep John og begynte å slå ham mens han ropte obskøniteter til ham. Så løp han vekk, sier Lindhs advokat, Tony West, til CNN.

Lindh var i ferd med å gjøre seg klar til kveldsbønnen da angrepet fant sted. Han ble flyttet til fengselet i januar og arbeidet på vaskeriet i fengselet, slik at fengsesvaktene kan holde et øye med ham. Det har vært fryktet at Lindh kunne bli utsatt for grov vold i fengselet, men West mener episoden er et enkeltstående tilfelle. Det gjør fengselsmyndighetene også.

- Jeg sjekket med fengselet i går, og de forsikret meg om at han er helt trygg der. Lindh er på en avdeling som er passende for hans behov for sikkerhet, sier talsmannen for den amerikanske fengselsadministrasjonen i Washington, Dan Dunne.

Lindh skal ikke ha blitt alvorlig skadet i overfallet. Han har bare et sår i pannen, sier advokaten.

Historien ble kjent etter at en anonym person tipset lokalavisa San Bernardino County Sun. Tipseren hevdet at personen som angrep Lindh er medlem av en nynazistisk gruppe som har bestemt seg for å ta Lindh i fengselet.

Opplysningene er ikke bekreftet, men Lindh skal etter episoden ha blitt flyttet til en isolert del av fengselet. Der blir han sittende til etterforskningen av overfallet er over.

BANKET OPP: John Walker Lindh ble banket opp i fengselet denne uka.