Banket opp i sin egen seng

To ganger er Bjørn Erik Dypdahl (56) fra Levanger mishandlet av sin tidligere leieboer. Han tør ikke sove hjemme om nettene fordi siktede går fri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LEVANGER (Dagbladet): -  Det livet jeg lever nå, unner jeg ikke en gang min verste fiende. Dette er et helvete, sier Bjørn Erik Dypdahl til Dagbladet.

På bare fire måneder har han blitt angrepet to ganger av sin tidligere leieboer.

Angst og søvnproblemer

Natt til påskemorgen ble han slått gjentatte ganger i sin egen seng. Natt til lørdag 31. juli ble han slått på torget i Levanger. Den 22-årige mannen skal også ha trakassert ham på telefon i flere måneder før overfallet i påsken. Etter den første voldsepisoden mente politiet at faren for gjentakelse ikke var stor nok for varetektsfengsling. Siktede fikk i stedet besøksforbud. Selv om han brøt besøksforbudet 31. juli, går han fremdeles fri.

Nå har Dypdahl sovet ute i fem netter. Han tør ikke å sove hjemme av frykt for at siktede skal oppsøke ham.

-  Jeg tør ikke engang sove hos kjæresten min, av frykt for at hun skal bli innblandet.

-  Jeg føler meg utrygg og er i beredskap hele tida. Hadde det ikke vært for galgenhumoren min, hadde jeg ikke taklet dette, sier Dypdahl. Etter at han ble slått gjentatte ganger natt til påskemorgen, har han slitt med angst, søvnproblemer og konsentrasjonsvansker.

-  Jeg føler meg som en helt annen person. Jeg hadde stor arbeidskapasitet før, nå går jeg stort sett rundt meg selv, forteller han.

-  Telefonterror

Problemene startet da en leieboer flyttet inn på Dypdahls gård på vårparten i fjor.

-  Det viste seg fort at han ikke betalte husleia, forteller Dypdahl.

Etter gjentatte advarsler og skriftlig oppsigelse i begynnelsen av januar, flyttet leieboeren ut. Men det stoppet ikke der.

-  Jeg ble utsatt for telefonterror, særlig om natta. Noen netter kunne jeg få så mye som 12 oppringninger.

På et tidspunkt følte han seg så truet at han søkte tilflukt hos tanta si. Dypdahl gikk også til politiet og anmeldte forholdet.

Hardt forslått

Natt til påskemorgen tok den nå siktede mannen seg inn på soverommet til Dypdahl. Dypdahl våknet av at mannen slo ham gjentatte ganger i ansiktet med knyttneven og nattbordslampa.

-  Heldigvis greide jeg å dytte ham vekk. Jeg løp over tunet og fikk hjelp av sønnen min.

Dypdahl kom til sykehuset med brudd i venstre kjeve, nesa og beina rundt venstre øyehule og med væskeansamling i hodet. Etter ei uke på sykehus og to operasjoner, var han ni uker på rekonvalesens. Marerittet var ikke over med det.

-  Fredag kveld 30. juli våget jeg meg ut på gammeldans under Levanger-Martnaen. Plutselig får jeg et slag mot tinningen.

Det viser seg at det er siktede.

- Nå tør jeg nesten ikke vende ryggen til noen, sier Dypdahl. Han mener rettsvesent ivaretar gjerningsmannen mens offeret blir forsømt.

SOVER I SKOGEN: Bjørn Erik Dypdahl har sovet ute i fem netter.
LIVREDD: Bjørn Erik Dypdahl (56) sliter med angst, søvnproblemer og konsentrasjonsvansker etter å ha blitt utsatt for vold og trusler fra sin tidligere leieboer.