Banket opp Kripos-topp

Det brutale overfallet kunne ha kostet Kripos-leder Asbjørn Hansen livet. Nå er de fire unge overfallsmennene dømt til straffer fra én til fem måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Guttene slapp med mild straff i Ytre Follo herredsrett, ettersom to av dem frivillig har blitt med i et rusmestringsprogram, skriver Aftenposten. Flere av guttene, som er i 18-årsalderen, startet med rusmisbruk allerede som 14-åringer.

Overfallet på Kripos-toppen skjedde på Vestby i Akershus 5. november i fjor. Den ene av guttene lå døddrukken midt i veien, da Hansen stoppet opp for å hjelpe ham. Politiførstebetjent Hansen er en erfaren politimann og kjent fra Orderudsaken. Han var også utrykningsleder for Kripos-teamet i Baneheia-saken.

Hjelpen resulterte i at gutten smelte en knyttneve i taket på Hansens bil. Like etter hev de andre tre seg over Hansen bakfra og sparket og slo til han lå bevisstløs igjen på bakken.

50-åringen husker ingenting før han kom til seg selv på Moss sykehus neste dag. Resultatet av det grove og uprovoserte overfallet ble én ukes sykemelding.

Overfallet var bare ett av flere som gjengen har begått i rusa tilstand.