Banket opp og satte fyr på indisk innvandrer

Tre italienere, den yngste 16 år gammel, er siktet for drapsforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En hjemløs indisk innvandrer i Italia er alvorlig skadd etter at en gjeng satte fyr på ham, opplyser italiensk politi ifølge NTB.

Den 35 år gamle inderen lå og sov på en togstasjon i Nettuno sør for Roma da flere personer gikk til angrep på ham natt til søndag. Den hjemløse mannen ble brutalt banket opp før gjengen dynket ham med bensin og satte fyr på ham.


Alvorlig skadet

Tre personer er pågrepet og siktet for drapsforsøk på inderen, blant dem en mindreårig gutt, opplyser politiet til nyhetsbyrået ANSA.

Inderen ligger nå på sykehus, og tilstanden er alvorlig, men ikke livstruende. Han har tredjegradsforbrenninger på bein og armer.

De tre siktede, en gutt på 16 år og to menn på 19 og 28 år, har innrømmet ugjerningen. De har forklart at de var ute på byen og drakk alkohol og tok narkotika da de ville avslutte kvelden med en slående handling som skulle «vise sterke følelser».

Det tilsvarte å banke opp den hjemløse mannen, smøre ham inn med maling og olje, og tenne på. Inderens klær skal ha vært i flammer da politiet kom til stedet, og bena var allerede alvorlig forbrent. 


- Idiotisk

Politiet antar at handlingen ikke er rasistisk motivert.

- Akkurat nå er det eneste jeg kan si at vi står overfor en absolutt idiotisk handling. For å forstå dette må vi se på hva som skjer rundt de  unge. En overdreven bruk av narkotika og alkohol har vært med på å påvirke oppførselen, sier politisjef i byen Nettuno til den italienske avisa La Repubblica.

Jernbanestasjonen der inderen lå og sov, skal være et vanlig oppholdssted for hjemløse og innvandrereDet skal ikke ha vært overvåkningskameraer på stasjonen der angrepet skjedde.

- Jeg ble sjokkert da jeg kom på jobb og så brente klær, knuste flasker og bensin på bakken, sier en ansatt ved jernbanestasjonen til ANSA.