Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Banket opp og skutt

Politiet jakter på fire navngitte menn etter at en 28 år gammel afghaner ble skutt flere ganger ved et skolesenter i Sandvika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foran sjokkerte vitner ble en 28 år gammel afghaner først banket opp av fire menn, og så skutt ned midt på dagen utenfor et skolesenter nær Sandvika.

-  Vi har siktet flere personer for drapsforsøk eller medvirkning til dette. Flere er også etterlyst internt i politiet, men jeg vil ikke oppgi noe nøyaktig antall, sier politioverbetjent Tom Søreide til Dagbladet.

Alvorlig tilstand

28-åringen som ble skutt, ble fløyet til Ullevål universitetssykehus. Tilstanden hans var i går kveld alvorlig, men stabil.

De fire mennene ble raskt etterlyst internt i politiet, både på bakgrunn av tilknytning til bilen og funn som politiet gjorde på åstedet.

En sekk som lå igjen etter mennene skal ha gitt politiet opplysninger om minst en av de etterlystes identitet.

Et vitne som skulle levere varer til voksenopplæringssenteret, beskriver dramaet som et forsøk på en henrettelse.

Hentet pistol

-  Først var det en slåsskamp, og den ene mannen forsøkte å forsvare seg mot de fire andre. En av gjerningsmennene gikk og hentet en pistol i bilen, og ga den til en av de andre.

Så ble offeret skutt fire ganger, forteller vitnet. Deretter flyktet de fire mennene i en blå Mercedes, som seinere ble funnet på Sollihøgda.

Sprikende forklaringer

-  Jeg så skuddskadene i brystet hans da jeg ga ham førstehjelp, sier vitnet.

Politiet har fått sprikende vitneforklaringer om både antallet skudd og hvor 28-åringen ble truffet.

Skuddofferet har bare vært i Norge i noen få måneder, ifølge studievenner ved senteret. Han begynte på norskkurset før jul.

Politiet hadde i går kveld ikke funnet våpenet som ble avfyrt. De fire politiet jakter på, er av utenlandsk opprinnelse, men de har ikke samme nasjonalitet som offeret, får Dagbladet opplyst.

BESLAG: Politiet tok beslag i en bag og en mobiltelefon de fant på åstedet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media