Banket opp på Karl Johan: Får 1,4 mill. i erstatning

61-åring banket opp av ukjente menn, har fortsatt store plager.

MEDHOLD: Advokatfulllmektig Eirik Teigstad og hans nå 61-årige klient vant fram, og mannen får voldsoffererstatning. Foto: Privat
MEDHOLD: Advokatfulllmektig Eirik Teigstad og hans nå 61-årige klient vant fram, og mannen får voldsoffererstatning. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var høsten 2008 at den nå 61-årige mannen ble overfalt av fem ukjente menn på Karl Johans gate i Oslo sentrum.

Han ble slått og sparket flere ganger, mistet bevisstheten, og skal ha blitt fratatt penger og mobiltelefon. Mannen sliter fortsatt med kroniske skader etter overfallet, og er ikke i jobb.

Oslo-politiet henla saken grunnet ukjent gjerningsperson. Men nå er mannen tilkjent totalt 1,4 millioner i erstatning fra Kontoret for voldsoffererstatning.

Større beløp Advokatfullmektig Eirik Teigstad i advokatfirmaet Advokat.no er bistandsadvokat for 61-åringen.

- Han er veldig fornøyd over å bli trodd, og ettersom overfallet skjedde litt før 1. januar 2009 er dette den maksimale erstatningen han kan oppnå. Men selv om 1,4 millioner kroner høres mye ut, så er det erstatningsmessige tapet hans langt større, sier Teigstad til Dagbladet.

- Hadde han blitt skadet to måneder seinere, ville den øvre grensen for voldsoffererstatning vært dobbelt så høy - da ville han kanskje fått erstattet hele tapet sitt. Dette er selvfølgelig bittert for ham å svelge. Som en direkte konsekvens av 22. juli er grensa nå blitt oppjustert til 4,7 millioner kroner, men dette har ikke tilbakevirkende kraft, påpeker Teigstad.

Krav på erstatning Teigstad frykter at få kjenner til voldsoffererstatningsordningen.

- Selv om politiet henlegger en sak, kan en likevel ha krav på erstatning fra Kontoret for voldsoffererstatning, sier  advokaten til Dagbladet.

Erstatningspostene mannen fikk dekket var oppreisning, menerstatning, utgifter til tannlegebehandling og inntektstap, hvorav sistnevnte var betydelig på grunn av stor differanse mellom NAV-ytelser og tidligere lønn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer