Banket opp på Karl Johan: Får 1,4 mill. i erstatning

61-åring banket opp av ukjente menn, har fortsatt store plager.

MEDHOLD: Advokatfulllmektig Eirik Teigstad og hans nå 61-årige klient vant fram, og mannen får voldsoffererstatning. Foto: Privat
MEDHOLD: Advokatfulllmektig Eirik Teigstad og hans nå 61-årige klient vant fram, og mannen får voldsoffererstatning. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var høsten 2008 at den nå 61-årige mannen ble overfalt av fem ukjente menn på Karl Johans gate i Oslo sentrum.

Han ble slått og sparket flere ganger, mistet bevisstheten, og skal ha blitt fratatt penger og mobiltelefon. Mannen sliter fortsatt med kroniske skader etter overfallet, og er ikke i jobb.

Oslo-politiet henla saken grunnet ukjent gjerningsperson. Men nå er mannen tilkjent totalt 1,4 millioner i erstatning fra Kontoret for voldsoffererstatning.

Større beløp Advokatfullmektig Eirik Teigstad i advokatfirmaet Advokat.no er bistandsadvokat for 61-åringen.

- Han er veldig fornøyd over å bli trodd, og ettersom overfallet skjedde litt før 1. januar 2009 er dette den maksimale erstatningen han kan oppnå. Men selv om 1,4 millioner kroner høres mye ut, så er det erstatningsmessige tapet hans langt større, sier Teigstad til Dagbladet.

- Hadde han blitt skadet to måneder seinere, ville den øvre grensen for voldsoffererstatning vært dobbelt så høy - da ville han kanskje fått erstattet hele tapet sitt. Dette er selvfølgelig bittert for ham å svelge. Som en direkte konsekvens av 22. juli er grensa nå blitt oppjustert til 4,7 millioner kroner, men dette har ikke tilbakevirkende kraft, påpeker Teigstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer