SØNNEN MISHANDLET: Den svenske statsministeren Fredrik Reinfeldts sønn skal ha blitt mishandlet natt til i går. Foto: Erling Hægeland
SØNNEN MISHANDLET: Den svenske statsministeren Fredrik Reinfeldts sønn skal ha blitt mishandlet natt til i går. Foto: Erling HægelandVis mer

Banket opp Reinfelds sønn

Den svenske statsministersønnen ble sparket og slått med flaske i hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):16-åringen skal ha blødd fra munnen og hadde en kraftig kul i bakhodet da han ble brakt til akuttmottaket på sykehuset natt til lørdag, skriver Aftonbladet.

Bråket skal ha startet allerede tidlig på kvelden på en hjemme alene-fest. Fredrik Reinfeldts sønn skal ha blitt dytett til og fått et slag i ansiktet av en jevngammel gutt som tilhørte en annen kameratgjeng.

Ble jaget Seinere på kvelden skal 16-åringen og vennene hans ha dratt inn til Stureplan i sentrale Stockholm. Den andre vennegjengen skal imidlertid ha fulgt etter.

- Jeg fikk en følelse av at de var ute etter akkurat ham, sier en kilde til avisa.

Den svenske statsministerns sønn skal ha blitt jaget av gjengen før han ble slått ned med en flaske i en av gatene i sentrum. 16-åringen skal ha mistet bevisstheten samtidig som flere ungdommer sparket ham i hodet.

En vakt på et utested i nærheten var ifølge Aftonbladet vitne til mishandlingen og fikk stanset ungdommene.

- Jeg skyndte meg bort dit, men da løp alle i ulike retninger. Gutten reiste seg opp og forsvant, sier han.

Etter en stund skal statsministersønnen ha søkt beskyttelse hos dørvaktene på Sturecompagniet et stykke unna.

Ungdom pågrepet En jevngammel gutt som tidligere er dømt for trusler og hets mot folkegrupper ble i går pågrepet hjemme hos sine foreldre i Stockholm. Selve pågripelsen skal ha vært udramatisk. Ungdommen satt i går i avhør hos politiet, men nekter for ugjerningen.

Ifølge opplysninger Expressen sitter på, skal den mistenkte 16-åringen ha vært klar over at gutten han skal ha mishandlet, er sønn av Sveriges statsminister.

Det er ikke første gangen statsministersønnen ender opp i trøbbel. I januar ble en jevngammel gutt idømt 30 timers samfunnstjeneste for å ha mishandlet ham. En annen gutt ble dømt for overgrep i en rettssak.16-åringen er ofte til stede på filmpremierer sammen med sin far, statsminister Fredrik Reinfeldt og sin mor, Filippa Reinfeldt.