Banket opp sin mor og prøvde å iscenesette sin egen død

28-åringen som har innrømmet knivdrapet i Oslo, har et langt rulleblad i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 28-årige svenske mannen som har tilstått å ha drept en 25-årig kvinne på Fredensborg natt til tirsdag, har et langt kriminelt rulleblad i Sverige. I tillegg skal han ha iscenesatt sin egen død for å unnslippe politiet i hjemlandet.

28-åringen er blant annet gjentatte ganger dømt for grov vold, bl.a. mot sin egen mor. I tillegg er han også dømt for ran og innbrudd - blant dem har stjålet verdier fra, er hans egen svigermor.

Ifølge Expressens opplysninger forsøkte den tungt kriminelt belastede mannen fra Göteborg for kort tid siden å iscenesette sin egen død, for å unnslippe svensk politi.

Fire drapssiktede Nå er han altså i Norge, og framstilles for fengsling i dag, etter at han onsdag tilsto å ha knivstukket den 25-årige kvinnen fra Nord-Skåne og hennes 28-årige samboer, som ligger hardt skadd på Ullevål sykehus. Også en 26-årig svenske og to norske brødre på 20 og 25 år framstilles - alle fire er siktet for drap eller medvirkning til drap.

De to norske brødrenes 18-årige søster er siktet for å ha skjult sin storebror, 25-åringen. Noe fengslingsmøte er imidlertid ikke berammet for henne, og hennes forsvarer Arne Gunnar Aas har stor tro på at hun vil bli løslatt snart.

- Det er ikke nødvendig å holde henne, det er bl.a. ikke fare for bevisforspillelse, sier Aas til Dagbladet.

Seint i går kveld ble det klart at 28-åringen godtar varetektsfengsling.

- Min klient samtykker til fengsel og restriksjoner. Han ønsker at politiet skal få de beste mulighetene til å etterforske saken, sier hans advokat Johnny Veum til NTB.

Uforstående Ifølge Dagbladets opplysninger jobber politiet ut fra teorien at angrepet mot det svenske samboerparet var et hevnoppgjør med bakgrunn i narkotikahandel. Den drepte 25-åringens venninne Nina Lorenzi (27) stiller seg helt uforstående til det.

- Det er helt uvirkelig at drapet skal ha noe med narkotika å gjøre; jeg aner ikke hvordan hun kan ha kommet i kontakt med det, sier Lorenzi til Dagbladet.

27-åringen får ikke narkotikakoblingen til å stemme med hvordan hun kjenner venninna.

- Hun leste en del bøker og var veldig reflektert. Jeg husker at det var så lett å bli glad i henne, hun var en god venn - alltid blid og aldri langsint, sier Lorenzi.

- Sterkt preget Trond Eirik Aansløkken, bistandsadvokat for avdødes hardt skadde samboer, besøkte i går sin klient på sykehuset.

- Han er sterkt preget. Både av skadene og vissheten om at han har mistet kjæresten sin, sier Aansløkken til Dagbladet.

Etterforskningsleder Grete Lien Metlid bekrefter overfor Dagbladet at den 25-årige kvinnen ringte politiet tre dager før hun døde og meldte fra om innbrudd i leiligheten. Fra før er det kjent at hun meldte fra om dette til styrelederen i boligsameiet, som også eier leiligheten.

Metlid vil ikke kommentere opplysningene om at drapet skyldes et narkooppgjør.

- Men narkoopplysningene er blant det vi jobber med, sier hun til Dagbladet.

SORG: En rekke unge mennesker samlet seg onsdag utenfor Fredensborgveien 14 for å minnes den avdøde 25-åringen. Foto: JOHN T. PEDERSEN / DAGBLADET
SORG: En rekke unge mennesker samlet seg onsdag utenfor Fredensborgveien 14 for å minnes den avdøde 25-åringen. Foto: JOHN T. PEDERSEN / DAGBLADET Vis mer