Banket opp til døde

En 30 år gammel mann er pågrepet og siktet for å ha drept en 61 år gammel mann i Tana i Finnmark. De to er i nær familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ble varslet om at det lå en mann i en personbil i Tana bru ved 18-tida i ettermiddag. Politiet kom raskt til stedet, og den 30 år gamle mannen ble pågrepet kort tid etter ved et eldresenter i kommunen.

- Vi pågrep mannen like ved. Vi etterforsker saken som legemsbeskadigelse med døden til følge, sier vakthavende ved Sør-Varanger politidistrikt Svein Erik Jacobsen til Dagbladet.no.

Politiet utelukker imidlertid ikke at siktelsen kan bli endret.

61-åringen ble funnet ved Tana bru i sentrum av Tana av en forbipasserende som slo alarm.

Ambulansemannskaper arbeidet iherdig for å redde 61-åringens liv utenfor bilen som sto i en busslomme da politiet kom til stedet, men lyktes ikke.

Den drepte og 30-åringen er i familie, men politiet vil foreløpig ikke si hvor nær familie de er. Politiet fant en kniv ved åstedet, og antar at 61-åringen døde som følge av knivstikk og slag.

- Foreløpig vet vi svært lite om det som er skjedd, annet enn at 61-åringen er utsatt for grov vold og at det trolig har vært brukt kniv mot ham, sier lensmann i Tana, Helge Samuelsen, til NTB. 30-åringen sitter hos lensmannen i Tana, men han er foreløpig ikke i stand til å forklare seg til politiet. Det er trolig ikke øyenvitner til drapet. Politiet i Øst-Finnmark vurderer om det er behov for ekstern bistand i etterforskningen.