Banket utlending og gjorde nazi-hilsen

Den 38-år gamle tyrkeren ble slått mens han lå i bakken. Deretter gjorde den fulle 16-åringen nazihilsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 38-åring fra Tyrkia ble banket opp på gaten i Hammerfest i Finnmark lørdag kveld. Gjerningsmannen skal ha lagt mannen i bakken og ropt rasistiske ytringer mens han slo løs på ham.

Angrepet skjedde i et boligområde litt utenfor sentrum av Hammerfest i 23-tiden lørdag kveld. Mannen, som er gift med en norsk kvinne, møtte tilfeldigvis to berusede tenåringer på gaten.

Helt umotivert løp den 16 år gamle angriperen etter den mørkhudete mannen, slengte ham i bakken og satte seg på ham. Deretter skal 16-åringen ha slått offeret i ansiktet flere ganger, og presset ansiktet hans ned i snøen slik at han ikke fikk puste. Mens dette pågikk skal 16-åringen ha ropt ut at han er rasist og vist såkalt Hitler-hilsen.

Stoppet av kameraten

Det var 16-åringens kamerat som fikk ham til å stoppe mishandlingen. Denne kameraten er avhørt av politiet.

- Tyrkeren har anmeldt forholdet. Han fant det ikke nødvendig å dra til lege, men har smerter i brystet og tinningen, opplyser vaktsjef ved Vest-Finnmark politidistrikt Frank Listøl til NTB.

Politiet i Hammerfest skal i løpet av søndagen vurdere om gjerningsmannen skal fremstilles for varetektsfengsling. Han sitter foreløpig i fyllearresten og har nektet å forklare seg.

- Enkeltepisode

- Er dette en enkeltepisode, eller er 16-åringen del av et rasistisk miljø i Hammerfest?

- Vi ser på dette som en enkeltepisode. Det har vært slåssing i Hammerfest før mellom folk av norsk og utenlandsk opprinnelse, men dette har mest sannsynlig vært vanlig «fyllebråk». Vi har ikke belegg for å hevde at de tidligere episodene har vært rasistisk motivert, sier Listøl.

Det er to asylmottak i Hammerfest, en by med om lag 10.000 innbyggere.

- I det siste har lokalpressen rettet mye oppmerksomhet mot omfattende butikktyverier som noen av asylsøkerne har stått bak. Dette kan jo ha påvirket folks holdninger til mennesker med en annen hudfarge, sier Frank Listøl til NTB.

Han understreker at politiet ser svært alvorlig på voldsepisoden lørdag kveld.