Bankfolkene inn på teppet i morgen

Stortinget krever svar fra DnB NOR.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Les alt om DnB Nor-saken.

Stortingets finanskomité vil avholde en høring i morgen om regjeringens krisepakke.

Venstre-leder Lars Sponheim mener den åpne høringen bør gi svar på om regjeringens krisepakke var skreddersydd for DnB NOR og konsernsjef Rune Bjerke.

- Det er viktig å høre hvordan Bjerke og andre ledere i landets største banker opplever krisepakka. Spørsmålet om pakken er skreddersydd for DnB NOR bør være et hovedtema på høringen, sier Sponheim til NTB.

Finanskomiteens leder Reidar Sandal sier høringen vil finne sted tirsdag. Hvem som kommer og når den starter, blir først kjent samme dag, på grunn av formelle saksbehandlingsregler.

- Men verken finansministeren, statsministeren selv eller andre fra Statsministerens kontor kommer. Høringen dreier seg om krisepakka - ikke forhold som granskes av Kredittilsynet, sier han.

Med unntak av Frp går alle partier inn for at krisepakka skal hastebehandles av Stortinget førstkommende fredag, uavhengig av Kredittilsynets gransking. Det er nødvendig for at tiltakene i krisepakka skal gjelde fra 1. november som forutsatt.

(NTB)

SKREDDERSYDD? Stortingets finanskomité vil avholde en høring i morgen for å finne ut om krisepakka fra regjeringen var tilpasset DnB Nor og konsernsjef Rune Bjerke. Foto: Scanpix
SKREDDERSYDD? Stortingets finanskomité vil avholde en høring i morgen for å finne ut om krisepakka fra regjeringen var tilpasset DnB Nor og konsernsjef Rune Bjerke. Foto: Scanpix Vis mer
Bankfolkene inn på teppet i morgen