Bankfolkene inn på teppet i morgen

Stortinget krever svar fra DnB NOR.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

• Les alt om DnB Nor-saken.

Stortingets finanskomité vil avholde en høring i morgen om regjeringens krisepakke.

Venstre-leder Lars Sponheim mener den åpne høringen bør gi svar på om regjeringens krisepakke var skreddersydd for DnB NOR og konsernsjef Rune Bjerke.

- Det er viktig å høre hvordan Bjerke og andre ledere i landets største banker opplever krisepakka. Spørsmålet om pakken er skreddersydd for DnB NOR bør være et hovedtema på høringen, sier Sponheim til NTB.

Finanskomiteens leder Reidar Sandal sier høringen vil finne sted tirsdag. Hvem som kommer og når den starter, blir først kjent samme dag, på grunn av formelle saksbehandlingsregler.

- Men verken finansministeren, statsministeren selv eller andre fra Statsministerens kontor kommer. Høringen dreier seg om krisepakka - ikke forhold som granskes av Kredittilsynet, sier han.

Med unntak av Frp går alle partier inn for at krisepakka skal hastebehandles av Stortinget førstkommende fredag, uavhengig av Kredittilsynets gransking. Det er nødvendig for at tiltakene i krisepakka skal gjelde fra 1. november som forutsatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.