Bankinvesteringsfondet sier nei

Statens Bankinvesteringsfond sier trolig nei takk til MeritaNordbanken. Med sine 34,6 prosent av aksjene i Kreditkassen kan dermed hovedaksjonæren stanse hele handelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en pressemelding fra fondet heter det at «tilbudet vil bli vurdert etter de retningslinjer regjeringen og Stortinget har trukket opp for Bankinvesteringsfondets virksomhet og for det statlige eierskap i bankene».

Et sentralt punkt i retningslinjene er å sikre et stabilt nasjonalt eierskap i de største finansinstitusjonene og at forretningskontor og sentrale beslutningsfunksjoner forblir i Norge, skriver Fondet i pressemeldingen.

I klartekst kan dette vanskelig tolkes annerledes enn at regjeringen og Stortinget har gjort det umulig for administrerende direktør Jan W. Hopland å akseptere tilbudet fra MeritaNordbanken.

I pressemeldingen blir det gjort oppmerksom på at styret i Bankinvesteringsfondet vil forelegge saken for Finansdepartementet før endelig vedtak treffes.

Hopland sier til NTB at han ikke har noen kommentar utover teksten i pressemeldingen som han forøvrig mener er klar nok.

(NTB)