Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bankkunder lurt for mange hundre tusen i bitcoin-svindel

- Vi har seks konkrete tilfeller, sier Sparebank 1 SR-Bank.

LURT: Flere kunder er blitt rundlurt i bitcoin-svindel, melder Sparebank 1 SR-bank. Foto: REUTERS/Dado Ruvic/File Photo
LURT: Flere kunder er blitt rundlurt i bitcoin-svindel, melder Sparebank 1 SR-bank. Foto: REUTERS/Dado Ruvic/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En norsk bank slår alarm etter at flere kunder har blitt lurt for store summer i en omfattende bitcoin-svindel.

- Vi har seks konkrete tilfeller der kunder av oss har meldt at de er svindlet for flere hundre tusen kroner. Av erfaring betyr det at langt flere er utsatt, sier informasjonsdirektør i Sparebank 1 SR-Bank, Thor Christian Haugland til NRK.

Svindlere ringer fra sveitsiske eller tyske numre og ber norske bankkunder investere i bitcoin. Kundene får så beskjed om at kryptovalutaen tar av, og at den lille investeringen har steget så mye i verdi at en ny investering er gunstig. Svindlerne ber om tilgang til kundenes nettbank, og tømmer til slutt kontoene for penger.

- Dette er svindlere som kjenner norsk banksystem svært godt. De vet om BankID og straksoverføringer vi har i norske banker, sier Haugland.

1. januar 2017 nådde prisen på en bitcoin drøyt 926 dollar. Nå, nesten et år senere, er prisen over 13.000 dollar, kryptovalutaen er et hett spekulasjonsobjekt i finansverden, og mediene er fulle av historier om folk som har tjent millioner på å investere.

- Dette utnytter nå svindlere, sier Haugland.

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!