Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bankmøte i ettermiddag

Arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen skal få et svar i løpet av dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Deler av de  to forhandlingsdelegasjonene i bankkonflikten møtes kl. 13.30 i dag for å prøve å komme til en løsning før all bankvirksomhet stenger fra natt til mandag.

Klokka 10 i formiddag møtte forbundsleder Jorunn Berland i Finansforbundet opp på kontoret til forhandlingsleder Jan S. Asker i Finansnæringens Arbeidsgiverforening. Etter en drøy time under fire øyne ble de enige om å møtes til noe som foreløpig er definert som "samtaler".

Det var i går ettermiddag arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen innkalte partene til sitt kontor. Han pekte på alvoret i situasjonen hvis bank-Norge stopper opp, at det er partenes ansvar å bli enige. Og han vil ha et svar i dag på om det kan bli en løsning.


-Skal få svar
-  Statsråden skal uansett få en tilbakemelding i dag, som lovet, sier kommunikasjonssjef Anne Greva i Finansforbundet til Dagbladet.no.

Adm. direktør Jostein Røsjø i Finansnæringens Arbeidsgiverforening har åpnet sine kontorer i Universitetsgata i Oslo for en prat med motparten i ettermiddag.  Hans forening møter med seks forhandlere, arbeidstakerne kommer med fire.

- Det er umulig å si om dette kan føre til noe. Men vi kommer i alle fall sammen slik statsråden har bedt om, og han skal få et svar i ettermiddag uansett, sier Røssjø til Dagbladet.no.

Også Finansforbundets styre er i beredskap som rådgivere for sine forhandlere dersom det blir et nytt forsøk på å avverge bankstreik.

Pensjon og forsikring Striden står om forhandlingsrett på tjenestepensjon og og personalforsikringer.

Bankmøte i ettermiddag

Om lag 6.000 ansatte i forsikringsbransjen har vært i streik siden 1. juni. Da Finansforbundet varslet en opptrapping av streiken med 1.573 sparebankansatte fra kommende mandag, svarte Finansnæringens Arbeidsgiverorganisasjon med lockout. Det betyr at 15.000 ansatte i bank og forsikring blir stengt ute fra arbeidsplassene fra mandag.

PRATER NÅ: Forbundsleder Jorunn Berland i Finansforbundet og forhandlingsleder Jan S. Asker i Finansnæringens Arbeidgiverorganisasjon kom sammen under fire øyne klokka 10.00 for å prøve å unngå bankkonflikt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling