Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bankraner fremdeles på frifot

Kan ha fått med seg 100 000 kroner.

RAN. DnB NORS filial i Drøbak ble i går ranet. Raneren er fremdeles på frifot. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
RAN. DnB NORS filial i Drøbak ble i går ranet. Raneren er fremdeles på frifot. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har sikret en del informasjon etter at en mørkkledd mann ranet DnB NORs filial i Drøbak i går ettermiddag.

- Vi jobba godt i går både operativt, med etterforskning, vitneavhør og andre undersøkelser, og har sikret oss en del informasjon og noen spor, uten at vi har en klar linje med tanke på hvem gjerningsmannen kan være, sier politistasjonssjef Geir Krogh i Ski, til Dagbladet.

Kan ha forsvunnet i drosje Ett av sporene politiet følger er at raneren skal ha forsvunnet fra banken i en drosje. Han skal ha sittet på i underkant av en kilometer, betalt med en tusenlapp, for deretter å ha forsvunnet videre, tilsynelatende til fots.

- Vi har snakket med drosjesjåføren, som forteller at han kjørte en person som lignet raneren. Det er en interessant opplysning som godt kan stemme, men vi har ikke fått verifisert det ennå, sier Krogh.

Andre vitner har fortalt politiet at en person som lignet raneren, skal ha oppsøkt drosjesentralen i Drøbak dagen før ranet skjedde. Der skal mannen ha spurt hvor politistasjonen er, og fått til svar at det ikke er noen politistasjon i Drøbak.

- Vi kjenner til at en person skal ha spurt etter politistasjonen, men vi kan ikke med sikkerhet si at denne personen var raneren. Dette er også et spor vi vil følge opp, sier Krogh.

Fremdeles ukjent ransutbytte Vitner hevdet overfor Dagbladet i går at raneren først fikk 50 000 kroner, men ikke var fornøyd med beløpet og krevde femti tusen til.

Stemmer det at raneren fikk med seg 100 000 kroner?

- Vi har hørt lignende vitneutsagn, men vil være avventende med nøyaktig beskrivelse av ransutbyttet, sier Krogh.

Bevæpnet Ranet skjedde klokka 14.21 i går. Raneren skal ifølge politiets opplysninger ha en kraftig kroppsbygning og være om lag 170 centimeter høy. Han var ikledd ei mørk jakke med lyse striper rundt hals og håndledd, mørke jeans og svarte joggesko. Han var bevæpnet og hadde med seg en svart bag.

VITNE: Eva Johansen (68) befant seg inne i banken da den ble ranet i går ettermiddag. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
VITNE: Eva Johansen (68) befant seg inne i banken da den ble ranet i går ettermiddag. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

Han var iført ei finlandshette da han utførte ranet, men tok av seg hetta da han kom ut av banken.

Politiet oppfordrer alle som har opplysninger i saken om å henvende seg til dem.

- Vi fortsetter nå etterforskninga for fullt. Dette er en prioritert sak, sier Krogh.

VITNE: 89 år gamle Annie Haregg la seg foran sin tidligere nabo for å beskytte henne, da DnB NORs filial i Drøbak ble ranet i ettermiddag. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
VITNE: 89 år gamle Annie Haregg la seg foran sin tidligere nabo for å beskytte henne, da DnB NORs filial i Drøbak ble ranet i ettermiddag. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media