Bankraner leker med politiet

KØBENHAVN (NTB-RB): For tredje natt på rad stormet dansk politi i natt et hus i sin jakt på den ettersøkte finske bankraneren Mika Tapio Leino som betegnes som særdeles farlig. Nok en gang ble det bom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet hadde fått et anonymt tips om at Leino oppholdt seg i en villa i Brøndby, og beredskapsstyrken fra København ble tilkalt. Etter først å ha slått jernring rundt villaen ble beboerne oppfordret til å overgi seg via megafon, med det resultat at et eldre ektepar og deres voksne sønn forskrekket kom ut.

Selv om ekteparet bedyret at det ikke befant seg flere i huset, ga politiet ikke opp håpet om å fange den farlige rømlingen. Tåregass ble skutt inn og huset ble deretter gjennomsøkt, men uten resultat.

Natt til lørdag stormet dansk politi etter et liknende tips en leilighet i Frederiksberg, og natt til i går stormet de loftsetasjen på et hus i Valby. Begge ganger var det bomtur.

Mika Tapio Leino har vært på flukt siden han rømte fra fangevokterne under et besøk på en lungeklinikk i Hvidovre 25. november. Den finske bankraneren er kjent for å bære våpen og betegnes av politiet som en av de farligste i landet.