Bankraner lurte politiet

Kristiansands-politiet trodde de hadde den væpna mannen i fella.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): I kveld måtte de fastslå at bankraneren har sluppet unna med et ukjent pengebeløp fra Sparebanken Sør. Et vitne så mannen forsvinne inn i nabobygget etter ranet i 14.30-tida. Siden ingen hadde sett ham forlate bygningen, var politiet sikre på å finne gjemmestedet.

- Det ser nå ut som om han har unnsluppet, sier operasjonsleder David Stamnes i Agder polidistrikt.

Etter å ha gjennomsøkt kvartalet og et parkeringsanlegg i nærheten, har de nå ingen flere steder å lete. Politiet fortsetter utover kvelden med å avhøre vitner, sjekke personer og se gjennom videoopptak. Etterforskere jakter på informasjon i byens kriminelle miljøer.

- Vi er ved godt mot. Jeg kan ikke huske at vi ikke har oppklart et ran i Kristiansand så lenge jeg har vært her, sier Stamnes til Dagbladet.no.

Vitner i banken i Vestre Strandgate så at ransmannen holdt en våpenliknende gjenstand, og hørte et klikk som kan ha kommet fra en pistol. Det var kunder til stede i banken, men ingen kom til skade. Avisa Fædrelandsvennen melder at politiet leter etter en person med sydlandsk utseende. Han er slank, cirka 1,75 meter høy og kledd i svart jakke og svarte bukser. På hodet hadde han en rød hjelm med visir.

Sparebankens kriseteam har ankommet stedet for å bistå kundene og de rundt 15 ansatte som var på jobb da raneren slo til.

- Ingen kom til skade og alle har det etter forholdene bra, sier avdelingsbanksjef ved Sparebank Sør, Øyvind Aasen, til Dagbladet.no.

<B>NABOBYGG: Politiet trodde de skulle finne raneren skjult rett ved åstedet.
<B>ÅPNET GATE: Mens politiet gjennomsøkte bygningen, fikk forbipasserende og trafikken gå som normalt.
STAKK AV MED PENGENE: Raneren stakk ut bankinngangen til venstre i bildet, og inn i det gule nabobygget til høyre.
<B>KJENTE IKKE SNURTEN: Hundepatruljer søkte gjennom kvartalet, men raneren var som sunket i jorda.