Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bankranere skjøt vilt rundt seg med maskingevær

Traff svensk politi da han skulle rømme.

RANET: Handelsbanken i Flen sørvest for Stockholm ble ranet av maskerte menn i dag tidlig. Foto: Leserbilde/Expressen.
RANET: Handelsbanken i Flen sørvest for Stockholm ble ranet av maskerte menn i dag tidlig. Foto: Leserbilde/Expressen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Handelsbanken i Flen, cirka 100 kilometer sørvest for Stockholm, ble utsatt for et væpnet ran onsdag morgen. Alarmen gikk 09.38 og flere skudd ble utløst av ranerne på stedet.

Ifølge øyenvitner skal det være snakk om fire ranere som var bevæpnet med maskingevær

- Det er en spesiell hendelse og vi holder på å opprette en komandostab, sier Elin Almqvist, pressetalesmann hos politiet i Södermanland, til Expressen.se.

Satte fyr på bil Da politiet kom til stedet satte ranerne fyr på en bil og skjøt flere skudd mot politiet. En politibil ble truffet av ett eller flere skudd, men det rapporteres ikke om noen personser som har blitt truffet så langt.

Etter ranet flyktet gjerningsmennene nordover i en sølvfarget volvo.

Alarmberedskap - Vi har ringt alle politidistrikt i nærheten og de er i alarmberedskap, sier Elin Almqvist.

Som en film Peter Tsekanov (49) som jobber på en bokhandel som ligger like ved Handelsbankenhørte han flere smell, men trodde att det var fra en byggeplass.

Når det fortsatte å bråke tittet han ut døren og forstod straks at det var alvor.

Maskerte menn - Da så jeg en bil som de satte fyr på mellom banken og ICA-butikken. Ved siden av var det en maskert mann med gassmaske og automatvåpen. Han gikk rundt i gaten og rettet våpenet mot noen biler som stod der for at de skulle flytte seg bort fra gaten, sier Peter Tsekanov.

Låste butikken Etter dette låste han alle dørene til butikken, mens han så flere personer som prøvde å gjemme seg bak bilene sine. Så hørte han flere skudd. Han kunne nesten ikke tro det som skjedde.

- Det var veldig mange skudd. Først tenkte jeg et det var som å være med i en film, slik skal jo ikke skje her. Det var først etterpå jeg skjønte alvoret, sier Peter Tsekanov.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media