Sommertid: Banksjef Frode Ekeli ber 250.000 nordmenn om å prioritere regninger før fornøyelse. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Sommertid: Banksjef Frode Ekeli ber 250.000 nordmenn om å prioritere regninger før fornøyelse. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Banksjef ber 250 000 nordmenn droppe ferien

Ferie? Glem det om du sliter økonomisk! Banksjef Frode Ekeli ber 250 000 nordmenn rydde opp i privatøkonomien først.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Tall fra Bisnode viser at 250 495 nordmenn hadde betalingsanmerkning per 31. mai 2014.

Ifølge Bergensavisen skylder de totalt 48 milliarder kroner. For et år siden hadde 248 646 betalingsanmerkninger og skyldte 40,3 milliarder kroner.

Rydd opp i økonomien - En kvart million nordmenn bør heller ordne opp i privaten, sier administrerende direktør Frode Ekeli i Bank2 til Bergensavisen.

Ekeli understreker at alle med betalingsanmerkning bør ta et oppgjør med realitetene i privatøkonomien før de planlegger sommerferien.

Ferietid betyr for mange økt forbruk. Da kan høsten bli enda tøffere økonomisk.

To høysesonger for betalingsproblemer Bank2-sjef Frode Ekeli sier til Hegnar.no at det er to høysesonger hva gjelder betalingsproblemer — etter sommeren og i januar/februar.

- Nå har folk en glimrende anledning til å komme ovenpå. Det gjelder å være ærlig med seg selv, eller så kan fort vondt bli verre, sier Ekeli til Hegnar.no.

Banksjefen etterlyser litt mer edruelighet. Han forteller at enkelte bevisst stikker hodet i sanden.

- Jeg skjønner at sommer og fint vær byr på mange fristelser. Likevel bør enkelte bruke tiden på å skaffe seg oversikt. Budskapet mitt er at du bør bruke denne muligheten på å rydde opp i økonomien, sier Ekeli til Hegnar.no.

Skaff deg oversikt Bank2 ber sine kunder om å jobbe strukturert for å finne frem til alle gjeldsposter og kreditorer.

For at du skal overvinne de økonomiske utfordringene forutsetter det selvfølgelig at du har oversikt over egen gjeldssituasjon.

Banken kommer med følgende gode råd: Gå gjennom selvangivelse, lønnsslipper, regninger og uåpnet post Se gjennom nye og gamle kontoutskrifter og kvitteringer Send brev til inkassobyråer og be om å få tilsendt oversikt over alle registrerte krav (inkassokrav) Er du registrert med betalingsanmerkning (-er) kan du ta kontakt med kredittopplysningsbyråene og be om å få tilsendt en oversikt over hvilke anmerkninger som er registrert på deg     Mange sparer til ferie og nytelse Sesongjusterte tall fra SSB viser at nordmenn sparte nesten 32 milliarder i 1. kvartal 2014, tilsvarende en sparerate på 9,4 prosent. Finansavisen kunne i går fortelle at sparemålet stort sett er forbruk og livsnytelse.

Ifølge en undersøkelse Ipsos MMI har gjort for DNB vil 44 prosent av nordmenn bruke ferie- og skattepenger på ferie i sommer.  

Flere nyheter Takstmannen blir strengere
Regjeringen vil gjøre det enklere å bygge
Nå er hytten solgt: 250 000 kroner pr kvm