Går møt børsnotering:  Bank Norwegian har blitt en pengebinge. Nå sikter Bjørn Kjos & Co mot en børsnotering av selskapet. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet
Går møt børsnotering: Bank Norwegian har blitt en pengebinge. Nå sikter Bjørn Kjos & Co mot en børsnotering av selskapet. Foto: Kristin Svorte/DagbladetVis mer

Banksjef Bjørn Kjos sikter mot børsnotering

Etter seks års drift har Bank Norwegian blitt en pengebinge. Nå sikter Bjørn Kjos & Co mot en børsnotering av selskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Da Norwegian startet bonusprogrammet Norwegian Reward i 2007, startet Norwegian-sjef Bjørn Kjos egen bank, i stedet for å finne en samarbeidspartner eksternt.

Finansavisen skriver i dag at det lenge har versert rykter om at banken skal tas på børs.

En pengebinge I neste uke legger selskapet frem kvartalstall. Ifølge Finansavisen vil det trolig komme nyheter om en børsnotering.

Etter seks års drift har banken blitt en pengebinge, med resultatmarginer over 50 prosent. Nå er ledelsen nærmere en børsnotering enn noen gang.

- Vi er midt inne i en prosess nå, der vi utreder hvorvidt Bank Norwegian skal børsnoteres eller ikke. Det kommer an på hva eierne ønsker seg; en utbyttemaskin eller en lett omsettelig aksjepost, sier Kjos til Finansavisen.

- Det er fordeler og ulemper med begge deler. Nedsiden er at det blir større fokus på kortsiktighet, mens oppsiden er tilgang til kapital. Nå må vi se an hva som blir mest lønnsomt for oss, sier Kjos.

Kjendiser på eiersiden Morselskapet Norwegian Air Shuttle eier i dag 20 prosent av Bank Norwegian.

Bankens aksjer handles i dag i gråmarkedet, og aksjonærene har løftet kursen markant gjennom året.

Verdien er doblet så langt i år, noe kjendiser som Arne Fredly, Aksel Lund Svindal og Lasse Kjus har tjent gode penger på.

Flere nyheter Norwegian oppretter to nye selskaper
Fredlys klare aksjetips - tjente selv 130 millioner
Kjos: - Jetblue naturlig kandidat for USA-allianse