Banksy med kryptisk beskjed i «verdens største utendørs fengsel»

Ramsalt kritikk mot Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den verdenskjente gatekunstneren Banksy, som tidligere laget de verdenskjente kunstverkene på muren på Vestbredden, er tilbake på palestinsk land:

Nå har graffitistjerna fra Bristol i England laget en rekke graffitiverk rundt om i ruinene av Gaza, som i fjor sommer opplevde voldsom bombing i 50 dager i det israelsk militære kalte Operation Protective Edge.

18 000 bygninger ble ødelagt under militæraksjonen. Knapt noen av dem er bygget opp igjen, siden Israel knapt lar palestinerne få sement inn i Gaza. Akkurat det blir svært syrlig kommentert av gatekunstneren Banksy i en video som nå er lagt ut på hans offisielle hjemmeside.

Drar inn via trang tunnel Gatekunstneren, som er fra Bristol, har gjennom årene laget politisk gatekunst i mange steder av verden. Men den nye Banksy-videoen fra Gaza må likevel kunne karakteriseres som et av hans mest politiske prosjekter.

I videoen og graffitiene gir kunstneren knallhard kritikk mot det han kaller den sterkestes part: Israel. Videoen starter med at Banksy kommer inn gjennom den eneste «åpne» grensa: De trange og farlige tunnelene som er gravd ut under ørkenen - fra det sørlige Gaza og inn i Egypt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer