Banktabbe ga milliongevinst

Nå er det new zealandske paret etterlyst av Interpol.

MILLIONUTBETALING: Et par fra New Zealand er på rømmen etter å at banken Westpac feilaktig utbetalte flere millioner dollar. Arkivfoto: AFP PHOTO/William WEST/Scanpix
MILLIONUTBETALING: Et par fra New Zealand er på rømmen etter å at banken Westpac feilaktig utbetalte flere millioner dollar. Arkivfoto: AFP PHOTO/William WEST/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Wellington (NTB-AP): Et par fra New Zealand benyttet sjansen til å ta ut store summer etter at en banktabbe førte til at de fikk millioner av dollar inn på konto. Nå er paret på flukt og etterlyst via Interpol.

Paret, som driver en bensinstasjon i Rotoura nord i New Zealand, hadde søkt banken om en kontokreditt på 10.000 newzealandske dollar, tilsvarende om lag 40.000 kroner.

Men noe gikk galt da Westpac Bank skulle overføre pengene, for plutselig hadde paret 10 millioner newzealandske dollar (40 millioner kroner) på konto. De lot ikke sjansen gå fra seg, men tok ut et betydelig beløp. Deretter forsvant de.

Politiet i New Zealand tror paret har reist utenlands, og har etterlyst dem via Interpol.

Westpac Bank innrømmer at den var en menneskelig svikt som førte til transaksjonsfeilen, men regner likevel pengene for stjålet. En talsmann for banken sier at deler av summen er funnet, men ønsker ikke å kommentere saken videre.(NTB)