Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bankutredningen er ferdig

Bankinvesteringsfondet skal etter det NRK erfarer være ferdig med utredningen om den fremtidige bankstrukturen i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen skal allerede ha hatt møter med sentrumspartiene for å finne ut hvilke forslag som kan få flertall i Stortinget.

Det er særlig knyttet spenning til fremtiden for Kreditkassen. Svensk-finske MeritaNordbanken eier 10 prosent av Kreditkassen og har lagt inn bud på hele banken, men har gjentatte ganger måttet forlenge budfristen i påvente av strukturutredningen. I februar kjøpte DnB seg overraskende opp til en eierandel på 10 prosent i Kreditkassen, men ønsket ikke å legge inn bud på sin norske konkurrent.

Staten kan med sin eierandel på 34,6 prosent stenge for alle oppkjøp av Kreditkassen. Derfor er regjeringens syn på den fremtidige strukturen i Bank-Norge avgjørende for Kreditkassens fremtid.

Datoen for når bankutredningen skal legges fram er ennå ikke klar, men finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen har sagt at den vil bli presentert før sommeren.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling