Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bånn gass i Oslo

Gassen hang seg opp og bremsene gikk varme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Litt over halv fire i ettermiddag fikk Oslo-politiet en noe uvanlig henvendelse.

Gassen hang seg opp

- Vi fikk melding fra en bussjåfør som forklarte at gassen hadde hengt seg opp i det han skulle kjøre fra Solli plass. Da var han på vei opp Bygøy Allé ut av byen. Så kjørte han ned Drammensveien, snudde i rundkjøringen på Skøyen før han fortsatte opp Halvdan Svartesgate, sier operasjonsleder Even Jørstad, ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.no.

Politiet brøytet vei

Men ferden var fortsatt ikke over. Foran seg hadde den uheldige sjåføren  etterhvert fått politibiler som brøytet vei i trafikken. Dermed fortsatte turen ned Thomas Heftyesgate før han igjen havnet i Bygdøy Allé. Turen gikk så til Bygdøylokket og ut på E18 hvor han etter hvert klarte å stoppe like ved bomstasjonen. Bussen hadde en toppfart på 70 kilometer i timen og det var en annen person ombord i tillegg til sjåføren.

Forsøkte å stoppe

- Ferden var over etter ti minutter. De siste 6-7 minuttene hadde vi politibiler som kjørte foran bussen. Underveis forsøkte sjåføren å stoppe bussen på ulike måter. Han forsøkte å kvele motoren uten å lykkes og han forsøkte å bremse, men da gikk bremsene varme, forklarer Jørstad.

Bussen, som er en 84-modell, er nå tauet til trafikkstasjonen for nærmere undersøkelse.

FAREN OVER: Den løpske bussen stoppet ved bomstasjonen på Skøyen hvor brannmannskaper fikk kjølt ned bremsene. Foto: Morten Fidjeland
FAREN OVER: Den løpske bussen stoppet ved bomstasjonen på Skøyen hvor brannmannskaper fikk kjølt ned bremsene. Foto: Morten Fidjeland Vis mer

- Vi vet ikke hva som har skjedd. Nå har vi snakket med sjåføren, som naturlig nok er ganske shaky, men vi gjør ikke noe mer før vi har undersøkt bussen.

Dagbladet.no har vært i kontakt med bussens eier som ikke ville kommentere hendelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling