Bånn gass

Nytilsatt statssekretær i Miljøvern- departementet, Stein Lier-Hansen, kritiserte i knallharde ordelag Stortingets behandling av gasskraftsaken umiddelbart før avgjørelsen den 9. mars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Et samrøre av politiske og faglige argumenter» var blant uttrykkene han dengang benyttet overfor Dagbladet.

Lite ante Lier-Hansen om at han ville få den praktiske videreføringen av saken på sitt arbeidsbord, bare få dager etterpå. Nå skal Lier-Hansen og statsråd Siri Bjerke gå igjennom saken på nytt.

Vil justere

Overfor Dagbladet sier Lier-Hansen at han selvsagt ikke har forandret oppfatning, og at han vil arbeide for å endre gasskraftplanen i en mer miljøpositiv retning - vel å merke innenfor rammene av det vedtaket som er fattet.

- Det tror jeg vi skal klare. Det finnes muligheter for miljømessig holdbare justeringer innenfor rammene av stortingsvedtaket og Ap-regjeringens tiltredelseserklæring, sier Lier-Hansen. Han ser ikke bort fra at Naturkraft kan bli bedt om å justere utslippsnivåene av CO{-2} og NO{-X} fra den opprinnelige planen av 1996.

Fremdeles kritisk

Lier-Hansen er særlig kritisk til behandlingsmåten - det at Stortinget vedtok et prinsipp om utbygging uten å behandle det enkelte utbyggingsprosjekt for seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer