<strong>BANNE-FORBUD:</strong> Putin har fått kritikk for en ny lov mot banning. Aktivister mener loven minner om sensuren i Sovjetunionen. Foto: Reuters / NTB scanpix
BANNE-FORBUD: Putin har fått kritikk for en ny lov mot banning. Aktivister mener loven minner om sensuren i Sovjetunionen. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

Banne-forbud i Russland

En lov som forbyr ukvemsord i filmer, bøker og teater trådte tirsdag i kraft i Russland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Loven som ble vedtatt i mai, er ment å tekke konservative russere, men president Vladimir Putins kritikere frykter den vil innskrenke ytringsfriheten ytterligere.

Filmer som inneholder grov språkbruk, skal forbys bred distribusjon. Bøker som inneholder banneord vil bare kunne selges i forseglede pakker påklistret en advarsel. Videre forbys teatre å sette opp uanstendige sceneproduksjoner.

Brudd på loven straffes med bøter på opptil 50 000 rubler, tilsvarende rundt 10 000 norske kroner. Forbudet skal håndheves ved hjelp av en spesiallaget programvare som skal overvåke banning på internett.

Lovens formål er å sikre «beskyttelsen og utviklingen av språkkulturen», ifølge en uttalelse på Kremls nettsider.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer