Banner seg til suksess

Vulgariteter rundt temaer som sex og drekking er kjennetegnet til amerikanske Bloodhound Gang. Så langt har bandet møtt likegyldighet over hele verden. Bortsett fra i Norge. Her har de allerede høstet sitt første gulltrofé.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er en usedvanlig dum gjeng, innrømmer Bloodhound Gang-sjef Jimmy Pop Ali overfor Dagbladet. Dumme nok til å få suksess i Norge, kan vi kanskje legge til, etter at singelen «Fire Water Burn» har tilbrakt 18 uker på salgslista og for lengst passert grensa til gullplate på 10000 solgte her til lands. Den saftige tekstlinja «let the motherfucker burn» har gått rett i hodene på norske tenåringer.

Liten penis

- Det er egentlig ikke noe poeng med det vi driver med. Man kan umulig ta oss seriøst, understreker Jimmy Pop Ali. Han har imidlertid fått erfare at folk tar innholdet på albumet «One Fierce Beer Coaster» (terningkast fire i Dagbladet) alvorlig. Ikke minst teksten på åpningslåta «Kiss Me Where It Smells Funny».

- Den handler om oralsex. Jeg er bra på det fordi jeg har liten penis og må kompensere med tunga. Dama tok imidlertid teksten svært tungt. Hun slo opp med meg etter å ha hørt låta på radioen, forteller Jimmy, som skylder på «altfor mye tv» når han skal forklare sin lavpannede stil.

Stjeler fra alle

Bloodhound Gang hadde typisk nok sin første opptreden på en rotbløyte av en privatfest hjemme i Philadelphia. Egentlig skulle det ikke bli noe mer, men her sitter plutselig blodhundene med to album og suksess oppe i Norge på samvittigheten.

- Musikalsk stjeler vi fra alle vi liker. Nitzer Ebb, Depeche Mode, Slayer, Run DMC, Weezer og Rage Against The Machine er noen av dem vi har knabba ideer fra.

- Tekstene er egentlig en samling dumme vitser. Vi slenger dritt til de fleste. Jeg er stor fan av Howard Stern, og i hans ånd ønsker jeg å provosere og såre i alle retninger. Men det bør nevnes at tekstene våre har en del fiffige referanser som man må en viss hjernekapasitet for å få med seg. Slik sett vil jeg si at man må være veldig smart eller veldig dum for å like Bloodhound Gang, konkluderer Jimmy Pop Ali.

Han har ingen god forklaring på gruppas norske suksess.

- Min kunnskap om Norge begrenser seg til den jeg tilegnet meg da jeg jeg besøkte den norske parken i Disneyland. Det var vikinger og stavkirker overalt. Man fikk inntrykk av at det ikke har skjedd noe i landet deres på 500 år. Har dere ikke funnet olje etter den tid? spør Jimmy Pop Ali.

Onsdag 13. august åpner Bloodhound Gang sin Europa-turné på Rockefeller.