Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bannere med nazisymboler hengt opp i Kristiansand

- Flere bannere med nazisymboler og løpesedler med høyreekstreme og fremmedfiendtlige ytringer spredt i Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre personer er anmeldt etter at de skal ha hengt opp flagg med hakekors og bannere og løpesedler med nazisymboler og fremmedfiendtlig budskap i Kristiansand.

Politiet fikk melding fra flere vitner om hendelsen tidlig mandag morgen.

  • Har du tips, bilder eller video? Ta kontakt med Dagbladet på 2400@dagbladet.no eller 24 00 00 00

- Flere bannere med nazisymboler var hengt opp, blant annet i Sørlandsparken. Videre var det hengt opp en del løpesedler med høyreekstreme og fremmedfiendtlige ytringer på en del busstopp, sier operasjonsleder Linn Andresen i Agder politidistrikt til NTB.

Et flagg med hakekors var også blitt hengt opp utenfor freds- og menneskerettighetssenteret Arkivet i Kristiansand. Andresen forteller at banneret ved Sørlandsparken var om lag tre meter langt.

- Politiet fikk stanset tre personer som var i besittelse av en del utstyr, og som er anmeldt etter straffelovens bestemmelser om hatefulle ytringer, sier operasjonslederen.

De tre vil nå bli etterforsket. Politiet kunne mandag morgen ikke si om noen av de anmeldte har vært i kontakt med politiet tidligere.

- Vi arbeider nå med å rydde opp der det fremdeles henger løpesedler, sier Linn Andresen.

Også i Oslo har politiet fått meldinger om nazi-bannere.

- Vi har fått flere meldinger om at nazi-bannere er hengt opp på Vestre Gravlund og Besserud i Oslo, samt i Kirkeveien i Asker. Politiet har rykket ut til alle tre steder for å fjerne bannerne, og det vil bli utferdiget anmeldelse, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Hun sier at det dreier seg om tre like bannere, og at det trolig er samme personer som har hengt dem opp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling