Bannet over resultatet

Mens Kristin Kirkemo ikke reagerte på noen som helst måte over DNA-resultatet, ble hennes ekskjæreste forbannet. «Faen rg!» utbrøt han da det gikk opp for ham at ingen av de siktede kan knyttes til åstedet gjennom DNA-analysen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Steinar Wiik Sørvik kunngjorde resultatene over telefon til sin klient, som sitter varetektsfengslet på Ringerike.

- Både han og jeg hadde håpet på en avklaring. En avklaring ville gjort saken mer sentrert, og det ville gjort situasjonen til Lars Grønnerød mye lettere, sier Wiik Sørvik.

Forsvareren vil ikke svare på om Grønnerød hadde klare mistanker om hvem av de andre siktede som skulle ha etterlatt seg biologisk materiale.

- Men han hadde et håp om at gjerningsmannen skulle bli utpekt, sier Wiik Sørvik.

Advokatene Tor Kjærvik og Johnny Veum hadde lørdag et lengre møte med Kristin Kirkemo i Drammen kretsfengsel. I går reiste Johnny Veum på nytt til Drammen for å fortelle Kirkemo om resultatene av prøvene på Rettsmedisinsk institutt.

- Hun ga ikke uttrykk for noen reaksjon, verken i den ene eller den andre retningen. Hun virket ikke spent, heller ikke på resultatene for de andre siktede. Vi hadde på forhånd tatt opp de ulike mulighetene med henne, sier Veum.