Bannlyser nikab i landet hvor bare tre kvinner bruker plagget

- Man kan ha en rakettkaster under der. Det er ikke morsomt.

EN «TRUSSEL»?: Latvia vil nå gjøre det forbudt å bære niqab. Dette til tross for at det bare er tre kvinner i hele landet som bruker plagget. Det skriver den amerikanske storavisa New York Times. Foto: NTB Scanpix
EN «TRUSSEL»?: Latvia vil nå gjøre det forbudt å bære niqab. Dette til tross for at det bare er tre kvinner i hele landet som bruker plagget. Det skriver den amerikanske storavisa New York Times. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Latvia vil nå gjøre det forbudt å bære nikab. Dette til tross for at det bare er tre kvinner i hele landet som bruker plagget. Det skriver den amerikanske storavisa New York Times.

Myndighetene forteller at den nye lovgivningen er nødvendig for å beskytte landets kultur, og for å forhindre terrorister i å smugle våpen under klærne.

- En fare for samfunnet Det anslås at det bor omlag 1000 praktiserende muslimer i Latvia, og landet har også gått med på å motta 776 flyktninger i løpet av de neste to årene.

Landets justisminister, Dzintars Rasnacs, sier at han håper loven vil bli innført i løpet av 2017, og at det er irrelevant hvor mange kvinner som faktisk bærer plagget. Dette handler ifølge Rasnacs om at innvandrere skal respektere landets verdier.- Vi beskytter ikke bare Latvias kulturhistoriske verdier. Vi beskytter verdiene til hele Europa, sier han.

Han får også støtte fra landets tidligere president, Vaira Vike-Freiberga. Hun mener at i «terrorismens tidsalder utgjør nikaben en fare for samfunnet».- Hvem som helst kan gjemme seg under et slør eller en burka. Man kan ha en rakettkaster under der. Det er ikke morsomt, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer