Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bannlyst lege opererer norske kvinner

Svensken har arbeidsforbud i Storbritannia, etter å ha ødelagt flere kvinner. Nå er han kirurg i Marbella og Malaga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Den svenske plastiske kirurgen Gustaf Aniansson averterer i skandinaviske medier i Spania. Han retter reklamen mot skandinaviske kvinner som er på ferie. Aniansson har sin egen website med bilder av kvinner før og etter operasjoner han angivelig skal ha utført. Og han kan ifølge reklamen rette ut neser, gi kvinner større bryster og fettsuge dem.

Hva Dr. Aniansson ikke forteller, er at han er bannlyst som lege i Storbritannia og at minst 29 kvinner akter å stille ham og sykehusene der han har arbeidet for retten og kreve erstatning.

27. juni i år ble Dr. Aniansson strøket fra det britiske legeregisteret, etter at han selv valgte å trekke seg frivillig fra legeregisteret til BMC (British Medical Council). Hvis han hadde blitt kastet ut, og ikke gått frivillig, kunne han ikke arbeidet i noe land.

Resultatet er at han ikke lenger kan arbeide i Storbritannia, men har satt i gang virksomhet i Spania. På websiten hans opplyses det at han arbeider i en organisasjon som kalles Contour Cosmetic Group og som har kontorer i Marbella og Malaga.

Punkterte tarmer

Gustaf Aniansson eier et hus i Fulham til en verdi av sju millioner kroner.

Han har tjent hundretusener på plastisk kirurgi i Storbritannia.

Den mest kjente pasienten er kona til den tidligere skotske landslagsspilleren i fotball Colin Hendry, Denise Hendry. Hun var 35 år og mor til fire barn da hun betalte Aniansson 27000 kroner for å fettsuge magen i april 2002.

Hun ble syk etter operasjonen, og det viste seg at den svenske kirurgen hadde punktert tarmer og magesekk ni steder under arbeidet, som ble utført på det private sykehuset Broughton Park Hospital.

Hun måtte sendes til det statlige sykehuset Royal Preston Hospital hvor legene konstaterte blodforgiftning. De reddet Denise Hendrys liv og anmeldte den svenske legen til legeforeningen for «sjusket og uforsvarlig arbeid».

I koma

Denise Hendry lå i koma i seks uker etter den mislykte plastiske operasjonen. Ni andre pasienter ved det samme sykehuset har gått til advokatfirmaet Pannone, hvor advokat Stephen Jones uttaler i et intervju:

- De har alle lidd fysisk og mentalt på grunn av dr. Anianssons behandling. Vi vil søke erstatning og forsøke å hindre at andre kvinner får en slik behandling av ham.

To kvinner i Sheffield og en kvinne i Peterborough har gått til erstatningssak. I alt 29 kvinner har, ifølge Daily Mail, gått til advokater. En av deres advokater er Richard Starkie ved Mitchells Solicitors som sier om kvinnene at «de trodde de skulle få den beste behandling, men denne fyren (Aniansson, red.anm.) visste ikke hva han gjorde».

Familien Hendry har gått til erstatningssak mot sykehuset Broughton Park Hospital og mot den svenske legen.

BBC-avsløring

BBCs dokumentarprogram «4 x 4» besøkte ham med skjult kamera i juli 2002.

Den kvinnelige produsenten av programmet lot seg undersøke av dr. Aniansson, som sa at hun egnet seg perfekt for en fettsuging.

Hun gikk så til en kjent plastikk-kirurg, professor David Sharp, som uttalte at hun slett ikke burde ta en slik behandling, fordi den kunne skade henne.

Hun var ifølge professoren en uegnet kandidat.

De intervjuet en annen av Anianssons pasienter, Charlotte Harrison, som fortalte at hun fikk så mange arr etter behandlingen at hun ikke tør vise fram magepartiet.

Dagbladet har i flere dager forsøkt å få kommentarer fra doktor Gustaf Aniansson, men han har vært utilgjengelig.

Han skal for tida oppholde seg i Skåne i Sør-Sverige.

DÅRLIG ARBEID: Den svenske plastiske kirurgen Gustaf Aniansson er strøket fra det britiske legeregisteret, etter en rekke mislykkede operasjoner. Minst 29 kvinner akter å stille ham og sykehusene der han har arbeidet for retten og kreve erstatning.
I LIVSFARE: Denise Hendry lå i koma i seks uker etter den mislykte fettsugingen av magen. Her er hun sammen med mannen sin, den skotske fotballspilleren Colin Hendry.