Bar datterens kiste i håndjern

OSLO (Dagbladet): Omringet av tungt bevæpnet politi og iført håndjern bar Shahid Rashool sin fire år gamle datter til graven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens tårene rant nedover kinnene tok Shahid Rashool (34) farvel med datteren i går. Lørdag 2. januar omkom den lille jenta i en bilulykke på E6 ved Gardermoen.

I går ble Shabina begravd.

Høytida i moskeen på Grønland og gudstjenesten i den katolske kirken på Enerhaugen foregikk i rolige og verdige former. Likvel ble avskjeden med datteren ødelagt for Shahid Rashool.

34-åringen som sitter i varetekt, tiltalt for nærmere 140 grove forbrytelser, ble framstilt i håndjern.
I moskeen nektet polititjenestemennene å ta av seg skoene og legge igjen våpnene utenfor.

- Nedverdigende

Etter den muslimske seremonien var avsluttet ble Shahid Rashool kjørt til den katolske kirken.

I kirken satt to sivilkledde politimenn ved siden av Rashool. Flere sivile og uniformerte politimenn fulgte med, noen av dem hadde synlige skytevåpen.

- Jeg måtte bære kista til min egen datter i håndjern.
- De behandler meg verre enn et dyr. Foran øynene på de andre barna mine og deres venner, måtte jeg ta farvel med datteren min i håndjern. Det er så nedverdigende, sier en gråtkvalt Shahid Rashool.

Advokatene Fridtjof Feydt og John Christian Elden var til stede under minnehøytida i kirken, og reagerte med avsky på behandlingen av Rashool.

- Hjerterått! sa Elden.

Feydt mente at politiet behandlet den sørgende faren verre enn et dyr.

Tidligere kriminalsjef ved Oslo politidistrikt, advokat Ellen Holager Andenæs, ristet oppgitt på hodet da Dagbladet fortalte henne om begravelsen og politiets bruk av håndjern.

- Dette tror jeg bare ikke på. Det kan ikke være mulig at mine tidligere kolleger behandler en sørgende slik, sier Andenæs.

- Sønnen min satt i bilen, han så sin egen lillesøster dø. Det er nå han trenger meg, sier Rashool.
Advokatene Feydt og Elden stiller seg uforstående til at Shahid Rashool ikke fikk lov til å være med på familiesammenkomsten etter begravelsen.

- En vurdering

- Vi har foretatt en vurdering av rømningsfare og sikkerheten til 34-åringen. Derfor valgte vi å gjøre det vi gjorde, sier politiinspektør Stig Duaas ved Oslo politidistrikt.
Duaas vil ikke kommentere bruk av håndjern og tungt bevæpnet politi i både kirke og moské.

- Vi tok en vurdering, og utover de kommenterer vi ikke saken, sier politiinspektøren.

<B>I JERN:</B> - De behandler meg verre enn et dyr, sier Shahid Rashool og viser fram håndjernene han hadde på da han bar datterens kiste ut av kirken.