Bar fikk BH-nekt - så snudde myndighetene

Tradisjonen røk nesten i stroppene. - Nå blir det «BH-fest»!, sier 87-årig eier.

 EIER:  Marcy Skowronski (87) er eier av Holler House Bar i Milwaukee. Hun har hatt noen vanskelig uker, men nå ser alt lysere ut for 87-åringen. Foto: REUTERS/Sara Stathas.
EIER: Marcy Skowronski (87) er eier av Holler House Bar i Milwaukee. Hun har hatt noen vanskelig uker, men nå ser alt lysere ut for 87-åringen. Foto: REUTERS/Sara Stathas.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Strippet for brystholdere hengende i taket ser Holler House ganske nakent ut, melder JSOnline.

Lokalavisen i Milwaukee skriver i dag om byens «snakkis» de siste ukene.

Den 105 år gamle bowlingbaren Holler House har hatt brystholdere hengende i taket i 45 år, men forrige måned la det lokale «nabotilsynet» i byen (Milwaukee Institutt for Neighborhood Services) inn en anmerkning i byregisteret på den såkalte «BH-tradisjonen».

Plukket ned undertøyet «Nabotilsynet» nektet den tradisjonsrike sportsbaren «å fortsette og henge opp BHer av brannsikkerhetsårsaker», slik Holler House har gjort det i nesten et halvt århundre, skriver lokalavisa.

 TRADISJON:  Den uvanlige tradisjonen startet en festfull natt i 1960 da flere damer valgte å henge fra seg i BH-en og feste den i taklampene. Foto: REUTERS/Sara Stathas.
TRADISJON: Den uvanlige tradisjonen startet en festfull natt i 1960 da flere damer valgte å henge fra seg i BH-en og feste den i taklampene. Foto: REUTERS/Sara Stathas. Vis mer

Den uvanlige tradisjonen startet en festfull natt i 1960 da flere damer valgte å henge fra seg i BHen og feste den i taklampene. Siden den gang har det vært en fast rutine blant mange besøkende, spesielt for de nyansatte i baren, ifølge stedets 87 år gamle eier, Marcy Skowronski.

Men nå må Skowronski og hennes ansatte ta ned alt undertøyet fra taket etter inspektørens siste besøk. Bowlingbareieren var ikke særlig glad for anmerkningen.

- Vi har hatt BHer hengende her i 45 år og det er selve sjarmen med dette stedet. Så kommer denne tilsynsdamen, og hun sier at hun ønsker at BHene skal bli tatt bort fordi det er en brannfare. Hvordan kan en BH være en brannfare, med mindre noen har den på seg? Ærlig talt, sier Skowronski til JSOnline.

 SNUDDE:  Men på torsdag ble bunnløs frustrasjon snudd om til høy lykkerus for alle Holler House-ansatte og tilhengere av det tradisjonsrike stedet. Anmerkningen fra det lokale tilsynet ble opphevet. Foto: REUTERS/Sara Stathas.
SNUDDE: Men på torsdag ble bunnløs frustrasjon snudd om til høy lykkerus for alle Holler House-ansatte og tilhengere av det tradisjonsrike stedet. Anmerkningen fra det lokale tilsynet ble opphevet. Foto: REUTERS/Sara Stathas. Vis mer

Dersom bowlingbaren ikke følger myndighetenes ordre kan stedet bli bøtelagt med alt fra omtrent 850 kroner til over 57 000 kroner dagen.

Topp til bunn «Nabotilsynet» har undersøkt Holler House flere ganger tidligere, men myndighetene har aldri tidligere funnet noen tegn på at brystholdere kan være en potensiell brannfare.

I forrige uke valgte Holler House-eieren og hennes ansatte å brenne BHene som hang i taket, som følget av merknaden.

Men på torsdag ble bunnløs frustrasjon snudd om til høy lykkerus for alle Holler House-ansatte og tilhengere av det tradisjonsrike stedet.

Anmerkningen fra det lokale tilsynet ble opphevet, brannen er ifølge domstolen i byen ikke så brannfarlig som tilsynet skulle ha det til, dermed kunne en jublende Skowronski feire.

 FØRSTE GANG:  «Nabotilsynet» har undersøkt Holler House flere ganger tidligere, men myndighetene har aldri tidligere funnet noen tegn på at BH-er kan være en potensiell brannfare. Foto: REUTERS/Sara Stathas.
FØRSTE GANG: «Nabotilsynet» har undersøkt Holler House flere ganger tidligere, men myndighetene har aldri tidligere funnet noen tegn på at BH-er kan være en potensiell brannfare. Foto: REUTERS/Sara Stathas. Vis mer

- Å, kjære Gud, vi vant! Nå skal vi ha en BH-fest for å kaste BHene opp igjen, sier hun.

Dermed fikk historien en lykkelig slutt for «BH-baren» og Skowronski kan igjen smile på arbeidsplassen.

- Nå har vi igjen en haug med gale mennesker som kommer inn her, jubler den lykkelige 87-åringen.

 TVILENDE:  - Vi har hatt BH-er hengende her i 45 år og det er selve sjarmen med dette stedet. Så kommer denne tilsynsdamen, og hun sier at hun ønsker at BH-ene skal bli tatt bort fordi det er en brannfare. Hvordan kan en BH være en brannfare, med mindre noen har den på seg? Ærlig talt, sier Skowronski til JSOnline. Foto: REUTERS/Sara Stathas.
TVILENDE: - Vi har hatt BH-er hengende her i 45 år og det er selve sjarmen med dette stedet. Så kommer denne tilsynsdamen, og hun sier at hun ønsker at BH-ene skal bli tatt bort fordi det er en brannfare. Hvordan kan en BH være en brannfare, med mindre noen har den på seg? Ærlig talt, sier Skowronski til JSOnline. Foto: REUTERS/Sara Stathas. Vis mer