Bar nag til Storbritannia

Terrormann bak de siste London-angrepene hatet landet etter ransdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Muktar Said Ibrahim måtte sone i fengsel etter at han hadde begått flere ran. Den 27 år gamle mannen fra Eritrea, som prøvde å blåse 26-bussen opp i lufta 21. juli i London, skal ha vært medlem av en voldelig gjeng på syv tenåringer som stormet gatene og begikk ran med kniver, skriver The Sun.

Han måtte sone fem år etter disse ugjerningene, noe han var svært bitter for i ettertid, skriver TV 2 Nettavisen.

- Overgi deg

Foreldrene til Ibrahim tryglet i går 27-åringen om å overgi seg til politiet.

Den skriftlige uttalelsen forteller at de er en fredeligl familie som har bodd i landet siden 1990, og at de var sjokkert over å se Ibrahims ansikt på nyhetene.

Fikk asyl

The Sun skriver «Familien flyktet fra afrikansk krig og sult. Storbritannia ga dem asyl, et hjem og statsborgerskap. Han takket ved å prøve å sprenge en buss».

Liknende titler og kommentarer er å se i andre britiske aviser i dag.

Ibrahim fikk britisk pass i september 2004, ifølge innenriksdepartementet.

Innvandrere

To av de fire hovedmistenkte er afrikanere, deriblant Ibrahim. Ifølge britiske myndigheter har de levd i Storbritannia lovlig i mer enn ti år.

Politiet har identifisert to av gjerningsmennene som Yasin Hassan Omar og Muktar Said Ibrahim. De emigrerte til Storbritannia i 1990-årene som politiske flyktninger sammen med familiene sine, opplyser det britiske innnenriksdepartementet til CNN.

Ibrahim kom fra Eritrea i 1990, mens Omar flyktet fra Somalia i 1992. Politiet antar at 24-årige Omar var gjerningsmannen som skulle legge Warren Street Underground i ruiner med en bombe like kraftig som dem andre terrorister benyttet under  i London to uker tidligere, da 52 uskyldige ble drept.

BAR NAG: Muktar Said Ibrahim.