Bar-rock fra Snider

Todd Sniders debut-CD, «Songs For The Daily Planet», ble rost opp i skyene av norske kritikere og avstedkom radiohiten «Alright Guy». Den lenge etterlengtede oppfølgeren er ganske annerledes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mer country?

- Det er interessant at du mener det, for andre sier det er mer rock. Country og rock betyr like mye for meg.

- Countryrock, altså?

- Kall det hva du vil, sier Todd Snider (29) på telefon fra Nashville. Han er født i Oregon, men bosatt i Memphis, Tennessee. Der ligger også Moon Dawg's Tavern, som han synger om på «Step Right Up». Den illegale baren har plass til 15-20 mennesker, og drives av en fyr som var lei av å bli kastet ut av andres barer. Todd og backingbandet The Nervous Wrecks er husband.

«Step Right Up» var opprinnelig ment som et «soundtrack» over historien om Elmo og Henry, to gutter fra fjellene som reiser inn til byen for å slutte seg til et sirkus.

- Det holdt ikke hele veien. På tittellåten passer ikke musikken og teksten sammen, sier Todd. Han endte opp med å trykke teksten på coveret - mens låten ble en instrumental!

Guttene er likevel til stede, f.eks. i «Side Show Blues» - en av låtene Todd prøvde ut under Down On The Farm-festivalen i fjor. Den største forandringen fra debut-CD-en er backingbandet, som bidro til at konserten utenfor Halden ble en oppvisning i countryinfisert rock'n'roll. Noe av live-følelsen fra konserten finner du på den nye plata, men uttrykket er mildere.

- Når kommer dere tilbake til Norge?

- Planen er å reise til Europa i juli/august, og da står Norge definitivt på programmet, sier Todd Snider.