USA-valg 2020:

Barack Obama gratulerer Biden

USAs 44. president Barack Obama gratulerer USAs 46. president Joe Biden med valgseieren. Seieren gjør også USAs kommende visepresident, Kamala Harris, historisk.

Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag ble Joe Biden utropt av en rekke amerikanske medier som vinner av presidentvalget. Dermed blir Biden USAs 46. president, noe han også gratulereres med.

Biden var visepresident under Donald Trumps forgjenger Barack Obamas tid som USAs president. Obama har også bidratt betydelig til Bidens valgkampanje.

- Jeg kunne ikke ha vært stoltere av å gratulere vår neste president, Joe Biden, og vår neste førstedame, Jill Biden. Jeg kunne heller ikke vært stoltere av å gratulere Kamala Harris og Doug Emhoff med Kamalas banebrytende valg, som gjør henne til vår neste visepresident, uttaler Obama og fortsetter:

GRATULERER BIDEN: Kort tid etter at de store, amerikanske mediene meldte at Joe Biden blir USA sin neste president, delte Kamala Harris denne rørende videoen på Instagram. Vis mer

Obama-gratulasjon

- I dette valget samlet amerikanere seg på en måte som vi aldri har sett før, under omstendigheter som vi aldri har opplevd før. For når han går inn i Det hvite hus i januar, så står han overfor ekstraordinære utfordringer, som ingen annen nyinnsatt president har stått overfor - en pandemi som herjer, et rettssystem og økonomi som preges av ulikhet, et demokrati i fare, og et klima under press.

- Jeg vet at han vil utføre jobben med hensyn til hver enkelt amerikaner, uansett hvem som stemte på ham. Så jeg oppfordrer alle amerikanere til å gi ham en sjanse, og låne ham deres tillit. Valgresultatet viser hvor dypt og bitter landet vårt er splittet på alle nivåer. Det vil være opp til hver og en av oss å gjøre vår del av jobben - å gå ut av vår egen komfortsone for å lytte til andre, senke temperaturen og finne et felles ståsted slik at vi alle kan bevege oss framover, mens vi husker at vi er én nasjon under gud.

BRØT SAMMEN: CNN-kommentator og tidligere rådgiver for Barack Obama, Van Jones, brøt sammen i TV-studioet da det ble bekreftet at Biden blir USAs neste president. Vis mer

Harris historisk

Avslutningsvis skriver Obama at demokratiet trenger amerikanerne mer enn noen gang, og at han og kona Michelle Obama ser fram til å støtte Biden og USAs kommende førstedame, Jill Biden.

Biden valgseier betyr også at Kamala Harris blir USAs første svarte kvinnelige visepresident. Harris har delt en video i sosiale medier fra da hun ringte Joe Biden for å gratulere ham.

- Vi klarte det. Vi klarte det, Joe. Du er USAs neste president, kunngjorde Harris i en telefonsamtale med Biden, og lo.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer