Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barak avslutter forhandlingene

Israels statsminister Ehud Barak reiser hjem til Israel, og ikke som planlagt til Egypt for å fortsette forhandlingene med palestinernes leder Yasser Arafat. Det ble ikke undertegnet noen avtale i Paris i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partene var enige om å fortsette forhandlingene i Sharm el-Sheikh i Egypt i dag, i nærvær av president Hosni Mubarak. Men Barak vil ikke delta i fredssamtalene i Egypt etter at forhandlingene med palestinernes leder Yasser Arafat ikke førte fram, hevder en israelsk forhandlingsrepresentant.

- Arafat nektet å skrive under avtaleteksten som begge parter hadde forberedt, og statsminister Ehud Barak så da ingen vits i å reise til Egypt siden forhandlingene har nådd et dødpunkt, sier den israelske representanten.

Avtaleteksten skal ha inneholdt punkter om at palestinske sikkerhetsstyrker skulle holde seg unna tre følsomme områder i Ramallah, Nablus og Netzarim, der det har vært harde sammenstøt de siste dagene. I tillegg skulle israelerne sikre at deres soldater ikke åpner ild mot demonstranter, og at israelske soldater trakk seg tilbake til posisjoner de hadde før volden startet.

I følge den israelske representanten, vil USAs utenriksminister Madeleine Albright reise til Egypt for å forklare situasjonen for president Hosni Mubarak. Arafat var allerede på vei til Egypt.

(NTB/Dagbladet.no)