Barak avslutter forhandlingene

Israels statsminister Ehud Barak reiser hjem til Israel, og ikke som planlagt til Egypt for å fortsette forhandlingene med palestinernes leder Yasser Arafat. Det ble ikke undertegnet noen avtale i Paris i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partene var enige om å fortsette forhandlingene i Sharm el-Sheikh i Egypt i dag, i nærvær av president Hosni Mubarak. Men Barak vil ikke delta i fredssamtalene i Egypt etter at forhandlingene med palestinernes leder Yasser Arafat ikke førte fram, hevder en israelsk forhandlingsrepresentant.

- Arafat nektet å skrive under avtaleteksten som begge parter hadde forberedt, og statsminister Ehud Barak så da ingen vits i å reise til Egypt siden forhandlingene har nådd et dødpunkt, sier den israelske representanten.

Avtaleteksten skal ha inneholdt punkter om at palestinske sikkerhetsstyrker skulle holde seg unna tre følsomme områder i Ramallah, Nablus og Netzarim, der det har vært harde sammenstøt de siste dagene. I tillegg skulle israelerne sikre at deres soldater ikke åpner ild mot demonstranter, og at israelske soldater trakk seg tilbake til posisjoner de hadde før volden startet.

I følge den israelske representanten, vil USAs utenriksminister Madeleine Albright reise til Egypt for å forklare situasjonen for president Hosni Mubarak. Arafat var allerede på vei til Egypt.

(NTB/Dagbladet.no)