Barak ber Olmert gå av

Amerikaner innrømmer å ha gitt statsministeren penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladetno): Israels forsvarsminister Ehud Barak mener statsminister Ehud Olmert må trekke seg ut av regjeringen etter korrupsjonsanklagene mot ham.

- Statsministeren må legge avstand til den daglige ledelsen av regjeringen, sa Barak på en pressekonferanse i Jerusalem, melder BBC.

Truer med å gå ut av regjering

Barak er også leder for Arbeiderpartiet som er med i Olmerts koalisjonsregjering. Nå truer han med å trekke partiet ut av regjeringen dersom Olmert blir sittende.

Olmert benekter at han har mottatt rundt 2,5 milliarder kroner i bestikkelser og ulovlige donasjoner til valgkampen. Han sier pengene var gitt kampanjen på lovlig vis, men hvis han blir siktet vil han trekke seg fra jobben som statsminister.

Tilstår å ha gitt penger

Baraks uttalelse kom dagen etter at den amerikanske forretningsmannen Morris Talansky, som er sentral i saken mot Olmert, innrømmet overfor etterforskerne at han ga Olmert flere konvolutter fulle av kontanter.

- Jeg spurte hvorfor han ikke kunne skrive en sjekk og han sa at det skyldtes hvordan pengene ble kanalisert, sa Talansky i sin vitneforklaring under ed.

GA OLMERT PENGER: Den amerikanske forretningsmannen Morris Talansky har jobbet med å skaffe penger til statsminister Ehud Olmerts valgkampanjer. I retten i går sa han at han har gitt Olmert konvolutter fulle av penger. Foto: Scanpix
GA OLMERT PENGER: Den amerikanske forretningsmannen Morris Talansky har jobbet med å skaffe penger til statsminister Ehud Olmerts valgkampanjer. I retten i går sa han at han har gitt Olmert konvolutter fulle av penger. Foto: Scanpix Vis mer

Talansky har forklart at han ga Olmert penger i mer enn ti år før han ble statsminister.

VIL IKKE GÅ: Statsminister Ehud Olmert var i går på besøk hos israelske marinesoldater i Haifa. Han nekter å trekke seg.