Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barak gjentar truslene

Den israelske statsministeren Ehud Barak gjentar truslene om at fredsforhandlingene er over hvis ikke palestinerne avslutter voldshandlingene innen mandag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stemningen i Midtøsten blir mer og mer eksplosiv.

- Jeg vil ikke snakke om totalkrig. Men om palestinerne velger konfrontasjon, kommer det til å bli konfrontasjon, sier sjefen for Israels sikkerhetsstyrker, Uzi Dayan, i et radiointervju i dag.

Tre drept

Og voldshandlingene fortsetter. To palestinere er meldt skutt og drept av jødiske nybyggere i Gaza i dag. I Nord-Israel skal en israeler være drept etter at palestinere kastet stein inn gjennom bilvinduet hans.

Samtidig har israelerne stengt palestinernes flyplass i Gaza. Dette som en hevnaksjon etter at en bil med sju israelske arbeidere ble angrepet. To av israelerne skal være alvorlig skadet, melder BBC.

Avtale

En militær kilde sa tidligere i dag at israelerne og palestinerne er enige om en avtale om å stanse kampene på Gazastripen umiddelbart, melder NTB.

Avtalen skal ha blitt forhandlet fram under et møte med den palestinske generalen Abdel Razeq al-Majeidah og Israels general Yom Tov Samia. Opplysningene er imidlertid ikke bekreftet av palestinske kilder.

Arabisk toppmøte

Den 21. og 22. oktober vil en rekke av de arabiske landene samles til det første arabiske toppmøtet siden Golfkrigen i 1996.

- Saudi Arabia er for arabisk solidaritet, felles handling og støtte til våre palestinske brødre i kampen mot sanseløs aggresjon, sier forsvarsminister Sultan bin Abdul Aziz i dag.

Foreløpig har lederne for Syria, Algerie, Jemen, Tunis, Marokko, Saudi Arabia, Bahrain og Egypt sagt at de deltar på toppmøtet.

BLIR TRUET:</B> Palestinere steiner en israelsk jeep i utkanten av Ramallah på Vestbredden i dag. Avslutter ikke palestinerne voldshandlingene innen 48 timer, truer den israelske statsministeren med å legge fredsforhandlingene død.
<B>I HARNISK:</B> Hissige palestinere brenner israelske flagg under en demonstrasjon på Gazastripen i dag.