Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barak vil forlate Camp David

Ifølge Israels radio er Barak forberedt på forlate Camp David om noen timer - uten en avtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israels statsminister Ehud Barak vil ikke være en ekstra dag i Camp David. Han er forberedt på å pakke sakene og reise hjem, selv om Bill Clinton har utsatt sin avreise til Japan med ett døgn. Det melder israelsk radio, ifølge CNN.

Radioen har sine opplysninger fra en «framstående israelsk kilde». Kilden skal ha sagt at man ikke må legge for mye i Clintons avgjørelse om å utsette avreisen. Det betyr ikke at partene er nærmere en avtale. Barak vil hjem fordi han mener Arafat ikke har oppført seg som en «partner for fred».

Ifølge avisa HaAretz har forhandlerne komme fram til en rekke avtaler om spørsmål som grenser, flyktninger og Jerusalem, men de venter på svar fra formann Arafat. Barak skal ha tilbudt palestinerne selvstyre i Øst-Jerusalem og rett til å flagge det palestinske flagget ved Klippemoskeen. Israelerne har hele tiden sagt plent nei til en palestinsk hovedstad i Øst-Jerusalem.

- Barak kom til forhandlingene med en holdning som er helt uakseptabel. Vi hadde håpet at han ville vise vilje til å forholde seg til internajsonal lovgivning, sier den palestinske politikeren Hanan Ashrawi til CNN.

Men foreløpig ikke kommet noen formelle bekreftelser på at Barak faktisk forlater forhandlingene. Som amerikanerne sier det: «It ain't over until the fat lady sings».

SETTER HARDT MOT HARDT: Israels statsminister Ehud Barak.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media