Barbara Roberts (50)

Feiringen er allerede i gang med stort moteshow og celebre gjester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er først 9. mars Barbara Millicent Roberts fyller 50 år. For småjenter verden over er hun bedre kjent som Barbie, og for leger som jobber med anoreksi en frykt for at hun er utgangspunkt for slankehysteri. Men så slank som Barbie er det ikke mulig å bli selv for et unormalt menneske. Hennes virkelige vitale mål er: Byste: 12,7 cm. Midje: 8,25 cm. Hofter: 13,1 cm. og hun veier 205,5 gram.

Leketøysfabrikanten Mattel har skapt et eget univers rundt Barbie. Det er et eventyr som gir næring til småjenters drømmer, og omsetning av Barbie-dokkehus, Barbie-biler, Barbie-hester, Barbie-hunder, Barbie-sjimpanser, og Barbie-klær som passer til prinsesser, filmstjerner, ballettdansere, modeller, skøytestjerner o.s.v. Eller klær som passer når Barbie drar på tur med Ken, hennes kjæreste som «ble født» i 1961, to år etter Barbie. De ble aldri gift, og fikk aldri barn. Ifølge produsenten Mattel varte forholdet mellom Barbie og Ken i 43 år. De gikk fra hverandre på selveste valentinsdagen i 2004 for å bruke litt mer tid hver for seg. Det er ikke oppgitt noen årsak til bruddet fra produsentens side, men et 43 år langt forhold mellom to plastdokker må nok anses å være i overkant lenge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer