Barberer seg i H&M-protest

En svensk kunstner vil barbere bort alt kroppshåret sitt i et utstillingsvindu. Barberingen er en protest mot Hennes&Mauritz' eggende plakater av Claudia Schiffer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvert år kan bilister og feminister se frem til noe å hisse seg opp over i desember: H&Ms lettkledde undertøysmodeller vekker alltid reaksjoner. I år er det svenske kunstnere som har latt seg tirre mest, ifølge svenske aviser: Performance-kunstneren Maya Hald (25) setter seg i dag i et butikkvindu for å barbere av seg alt kroppshåret.

- Det er samme debatt år etter år, men bildene blir alltid seende like ut, sier hun. Nå har den kvinnelige performance-kunstneren fått nok:

- Jeg skal vokse bena, bikinilinjen og barbere meg under armene, sier hun.

Først tilbød hun seg å utføre barberingen i vinduene til Hennes&Mauritz, men klesgiganten takket nei til den noe spesielle protesten.

Kunstnerkollegene Linda Västrik (28) og Vibeke Aronsson (28) har på sin side laget et tre meter høyt juletre av stål i protest mot Claudia Schiffer-plakatene. Det oppstivede juletreet er pyntet med dukkemenn som onanerer. Treet er tilegnet svenskenes H&M-sjef Stefan Persson og skal utstilles på plassen foran Kulturhuset midt i Stockholm.

- Vi har sendt Persson en innbydelse. Hvis han ikke kan komme til Kulturhuset, stiller vi opp kunstverket slik at han får se det senere, sier Aronssen om den potente protesten.

<B>CLAUDIA-PROTEST:</B> Kvinnelige svenske kunstnere vil barbere bort alt kroppshåret sitt i protest mot Claudia Schiffers Hennes&Mauritz-plakater.