Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barbros siste timer

Barbro Zedini dro på sitt siste magedanser-oppdrag fredag 7. mai klokka 17. Hun ble satt av hjemme i Oslo igjen vel et halvt døgn seinere. Da sto ektemannen og ventet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

26-åringen fra Oppegård var ferdig med sin danseopptreden rundt kvart over ett. Teoretisk sett kunne hun vært hjemme igjen ved Etterstadsletta i Oslo klokka to. Men Barbro, som i Moss fikk en rekke telefoner fra mannen, ventet til hun fikk skyss hjem. Først klokka halv fem satte hun seg inn i bilen som skulle til Oslo.

Slik var Barbro Zedinis siste timer, ifølge øyenvitnene:

Fredag 7. mai kl. 17:

Barbro møter opp ved Café Sara i Oslo. Der treffer hun Cheb Hocine som hun skulle opptre med. Egentlig var det en annen magedanserinne som skulle opptre, men hun meldte avbud og anbefalte i stedet Barbro. Cheb og Barbro kjenner hverandre litt - de har blant annet møttes på utestedet Belleville, hvor det ofte opptrer magedansere.

18.00:

Barbro og Cheb kommer til Moss sammen med en musikerkollega av Cheb, etter en tre kvarters biltur. De setter seg på Elmer's Pub og drikker kaffe.

Ca 20:

Den tredje musikeren kommer til Elmer's, sammen med en kamerat, som har med videokamera. Kameraten skal filme både konserten og dansen.

Ca 21:

Hele selskapet _ de tre musikerne, musikerkameraten og Barbro _ spiser middag sammen på Venezia Ristorante, vegg i vegg med Elmer's. Barbro bestiller vegetarpizza og cola. Under middagen blir hun flere ganger avbrutt av mobiltelefonen.

Ca 22.30:

Alle går til til Elmer's.

Ca 23.30:

Den akustiske trioen, med Cheb Hocine som vokalist og to mann på keyboard, setter i gang «1001 natt» med sin nordafrikanske rai-musikk.

Ca 24:

Barbro inntar podiet. Hun danser i et kvarter, ledsaget av CD-musikk, og høster stor applaus. Det er stinn brakke, mellom 70 og 100 mennesker, på Elmer's.

Ca 01:

Barbro entrer scenen for andre og siste gang, etter at Cheb og vennene har spilt i nye tre kvarter. Nå i nytt kostyme og med ny dans. Hun bejubles på nytt.

Ca 01.30:

Barbro har vært oppe i og skiftet. Hun kommer ned igjen og hører på musikken til Cheb & Co. Den siste timen frem til serveringen stenger feirer alle sammen Chebs 39-årsdag. De hygger seg og danser.

03.30:

Lokalet blir tømt for folk. Etterhvert mottar Barbro og musikerne sine oppgjør, og gjør seg klar til å reise hjem.

Ca 04.30:

Barbro sitter på med den ene musikeren og kameraten hans, som har videofilmet seansen. Hun legger seg i baksetet og hviler seg. Gir uttrykk for å være trøtt og sliten, og gleder seg til å komme hjem og sove. Barbros ektemann har ringt henne på mobiltelefon en rekke ganger i løpet av kvelden og natta. Men han ringer ikke under bilturen.

Ca 05.30:

De kommer til Etterstadsletta 4. Der står ektemannen hennes og venter i buskene. Slik blir seansen beskrevet av musikeren og hans kamerat:

-Han må ha stått litt på avstand og sett oss ta avskjed med Barbro. I det vi satte bilen i revers kom han gående mot henne. Vi reagerte på at han ikke snakket med oss, eller hjalp Barbro med bagasjen.

Planen var egentlig å kjøre musikerens kamerat hjem først:

-Barbro ga imidlertid flere ganger uttrykk for at det hastet. Derfor kjørte vi henne hjem først. Da de tre kom til Etterstadsletta ved 05.30-tiden, ble de stående og småprate utenfor bilen i fem-ti minutter. De to mennene gjorde avtale om å hente henne igjen klokka 20 neste kveld.

-Da vi skulle kjøre kom mannen gående over veien. Han hadde på seg hette. Men både jeg og sjåføren så ham godt, sier passasjeren.

Ektemannen skal overfor politiet ikke ha lagt skjul på at han stod og ventet på Barbro. Han skal også ha forklart at han hilste på de to i bilen. Dette avviser de to blankt.