BØTELAGT: Bård Hoksrud ble i går avslørt som horekunde. Nå har han erkjent et forelegg på 25 000,-. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
BØTELAGT: Bård Hoksrud ble i går avslørt som horekunde. Nå har han erkjent et forelegg på 25 000,-. Foto: Torbjørn Berg/DagbladetVis mer

Bård Hoksrud får 25 000 i forelegg

Har erkjent å ha kjøpt sex i Latvia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hoksrud får 25 000 i forelegg for å ha kjøpt sex i Latvia.

Telemark politidistrikt valgte på bakgrunn av den informasjonen som fremkom i media, å iverksette etterforskning mot Bård Hoksrud for kjøp av seksuelle tjenester i utlandet, melder Telemark-politiet i en pressemelding.

- Etter straffeloven § 12 nr. 3 boksatv a) rammes slike handlinger foretatt i utlandet av norsk straffelov. Hoksrud har i dag blitt avhørt av Telemark politidistrikt, og har erkjent straffskyld for overtredelse av straffeloven § 202a, skriver påtaleansvarlig Knut Kolloen i pressemeldingen.

Til Dagbladet sier Kolloen at det var viktig for politiet ikke å forskjellsbehandle Hoksrud.

- Vi ønsket å behandle denne saken på samme måte som om det hadde vært et tilsvarende lovbrudd i Telemark. Det betyr at han får et forelegg på 25 000 kroner, som er i overenstemmelse med bøtenivået i Telemark for saker av tilsvarende karakter. Han har verken fått strengere eller mildere behandling enn noen andre, sier Kolloen til Dagbladet.

- Enkelte har vært kritiske til at politiet bruker ressurser på en slik sak mens overfallsvoldtekter er uoppklart?

- Dette har vi brukt nøyaktig ett dagsverk på, det er ikke veldig store ressurser, sier Kolloen.

Dagbladet kommer med mer.