GÅR AV: Frps Bård Hoksrud trekker seg som statssekretær i samferdselsdepartementet for å gå tilbake igjen til Stortinget, hvor han skal bli eldrepolitisk talsmann, ifølge TV 2. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
GÅR AV: Frps Bård Hoksrud trekker seg som statssekretær i samferdselsdepartementet for å gå tilbake igjen til Stortinget, hvor han skal bli eldrepolitisk talsmann, ifølge TV 2. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

Bård Hoksrud trekker seg

Går av som statssekretær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bård Hoksrud (Frp) trekker seg som statssekretær i Samferdselsdepartementet, og går tilbake igjen til Stortinget.

Her blir 42-åringen eldrepolitisk talsmann for Frp.

Reynir Johannesson ble i dag utnevnt som ny statssekretær for samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, skriver regjeringen på sine nettsider.

Han er i dag politisk rådgiver i departementet og rykker dermed opp i jobben etter Hoksrud.

Mye omtalt Bård Hoksrud vært den suverent mest aktive av regjeringens 46 statssekretærer etter at regjeringen tiltrådte i oktober 2013.

Da Frps landsmøte gikk av stabelen i begynnelsen av mai, hadde han vært omtalt 8326 ganger i media siden han ble statssekretær. Nestemann på lista, Vidar Brein Karlsen (Frp) i Justisdepartementet, var omtalt 1768 ganger.

Overraskende stor forskjell, mente Hoksrud selv.

- En av grunnene er nok at jeg reiser mye rundt om i landet. Jeg jobber for Ketil Solvik-Olsen, som er en statsråd som gir meg tillit og delegerer oppgaver til meg, sa Hoksrud den gang.

Innvalgt i 2005 Han påpekte også at stortingserfaringen hadde gitt ham mange kontakter.

- Etter å ha sittet på Stortinget i åtte år har jeg mange kontakter blant våre egne tillitsvalgte i partilagene, og i lokalaviser, som ringer og tar opp saker.

Hoksrud satt i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget fra han ble innvalgt første gang i 2005 til han ble statssekretær. Som transportpolitisk talsmann for Frp, markerte han seg blant annet med markante utspill i bompengedebatten. Han har også helsepolitisk erfaring fra hjemkommunen Bamble.

- Norheim ut Når Hoksrud vender tilbake til Stortinget er det ikke lenger stortingsplass til Frps utenrikspolitiske talsmann, Kristian Norheim, som har møtt som varamann mens Hoksrud har vært statssekretær.

Bård Hoksrud har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser.