Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bård Tufte Johansen:- Dere er ikke morsomme

Bård Tufte Johansen refser russen for de siste dagenes ville herjinger. Han mener de går altfor langt når de lar morsomhetene sine gå utover andre. Nå retter han hardt skyts mot årets avgangskull: - Dere er ikke morsomme engang, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

...og slik gjør kristenruss det

Russens skam-liste

- Vi er verstingrussen!

- Russefeiringen har overlevd seg selv

I frykt for terroraksjoner kvier yngre elever seg for å gå på skolen. Til nå har avisene rapportert om en 18-åring og en skoleinspektør som har havnet på sykehus etter russens frie utfoldelse.

Nå får årets russekull også kjeft fra NRK-kjendisen Bård Tufte Johansen.

Snillere før

Bård Tufte Johansen har ikke selv opplevd russeterror, men har hørt historiene og tar sterk avstand fra russens oppførsel.

Moromannen fra NRK tror at vi hadde klart oss fint uten russetida.

- I andre land klarer de seg fint uten denne type markering, sier Tufte Johansen.

- Men det er ikke selve feiringen det er noe i veien med. Det er måten de feirer på nå som ikke er spesielt morsom, sier han til Dagbladet.

NRK-kjendisen forteller at da han var russ i 1989, hadde feiringen en helt annen form, og russen opptrådte som mye snillere.

- Da jeg var russ, var du dum hvis du gjorde slemme ting. Da var ingen av jentene interessert i deg. Jeg, for eksempel, fikk ikke klint med noen i løpet av hele russetida, sier Bård Tufte Johansen humoristisk.

Han understreker at hans russe-utskeielser var av typen ringe-på-og-stikk-av - og andre harmløse rampestreker.

Vær kreative

Tufte Johansen beskylder russen for å være lite kreative i påfunnene sine.

- Det er rom for mye moro den måneden du er russ. Det er helt forståelig at mange dårlige forslag blir fremmet, men det virker som om ingen luker dem vekk. Det er synd, sier tv-kjendisen som til nå har scoret stort på sine humororistiske innslag.

Han reagerer sterkt på at utenforstående blir lidende av avgangskullets ville festing, men syns at bunnen er nådd når barn må gjennomgå.

- Det er fullt mulig å gjøre ting som er utspekulert og morsomt uten at noen tar skade av det, sier han. Han foreslår at russen bør prøve de samme triksene på noen som er større enn dem.

- Det kunne blitt ordentlig gøy hvis «offeret» for eksempel var en hovedfagsstudent på Blindern, forsøker Tufte Johansen.

Tufte Johansen mener det blir feil hvis 19-åringene trenger hjelp til å finne på litt uskyldig moro, og ønsker ikke å bidra med gode råd for hvordan ungdommen skal feire skole-avslutningen.