Bardosens far: - Fortell sannheten

TØNSBERG (NTB): I månedsvis har Einar Bardosen (77) gruet seg til rettssaken mot 29-åringen som er tiltalt for drapet på datteren hans. I dag sto han ansikt til ansikt med den drapstiltalte. I et beveget øyeblikk ba han 29-åringen fortelle sannheten om drapet på Klokkeråsen skole i Tønsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faren til den drepte spesiallæreren, Wenche Bardosen, gikk fram til 29-åringen i en pause.

- Jeg trykket ham i hånden, og forklarte hvem jeg var. Jeg ba ham fortelle sannheten for retten. Det lovet han meg at han ville gjøre, sier Einar Bardosen til NTB.

Han legger ikke skjul på at det var tøft å møte 29-åringen som er tiltalt for å ha slått datteren hans slik at hun senere døde av skadene.

- Men jeg hadde bestemt meg for å hilse på ham. Og mitt største ønske er å få vite sannheten om drapet, sier Bardosen som har bestemt seg for å følge rettssaken i Tønsberg byrett.

Selv nektet den drapstiltalte 29-åringen straffeskyld da saken mot ham startet i dag. I retten forklarte han at han husket svært lite av det som hadde skjedd, og at det aldri hadde vært hans mening å ta et annet menneskes liv.

Vil ta straff

- Min mening har aldri vært å forårsake det som har skjedd. Men jeg beklager det av hele mitt hjerte, og vil ta straffen for det, sa 29-åringen.

Ifølge tiltalen slo han Wenche Bardosen for å skjule at han hadde forsøkt å stjele noe fra Bardosens leilighet på Klokkeråsen skole i Tønsberg natt til 25. mai 1997.

Deretter forlot han spesiallæreren i en hjelpeløs tilstand. Bardosen døde samme dag av forblødning og de påførte hodeskadene. 29-åringen er tiltalt for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter, og er også tiltalt for forsøk på tyveri.

Det er satt av en uke til rettssaken.

SAMTALER:</B> Den siktede 29-åringens forsvarer Anders Bahr (t.h) i samtale med statsadvokat Paal Christian Aarthun under rettssaken i Tønsberg i dag.