Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bardot: -  Nordmenn er barbarer og Ludvigsen en drittsekk

Den tidligere filmstjernen og sexsymbolet Brigitte Bardot er på krigsstien igjen. Nå mot norsk selfangst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PARIS (Dagbladet): Det var en opprørt Bardot Dagbladet snakket med i hjemme i St. Tropez i går kveld, etter at hun hadde sendt ut et brev adressert til alle nordmenn.

Der kaller hun fiskeriminister Svein Ludvigsen for en drittsekk. Hun kaller selfangsten, og da særlig selturismen, «kvalmende og barbarisk nedslakting».

-  Dere kan nekte å være delaktige i mord! Ikke aksepter at horder av blodtørstige turister kommer til Norge og sikter mot de stakkars uskyldige og harmløse dyrene, skriver Bardot.

-  Du tar hardt i?

-  Man vinner ikke fred uten sterke ord. Det er en skandale å tiltrekke turister for å drepe dyr som ikke gjør noe vondt, og ikke kan gjemme seg. Det er horribelt, og veldig feigt.

-  Kjenner du de norske myndighetenes argumenter?

-  Ja, jeg kjenner alle. Det er ikke selens feil hvis det er mindre fisk. Det finnes fabrikkbåter med 100 kilometer lange garn. Det er de som dreper fisken.

-  Hva kommer du til å gjøre hvis du ikke blir hørt?

image: Bardot: -  Nordmenn er barbarer og Ludvigsen en drittsekk

-  Hvis regjeringen vedtar forslagene, vil jeg lansere en stor internasjonal boikott. Det vil bli horribelt for Norge. Jeg er veldig kjent, som dyreverner. Og særlig for min kamp for selen. Hvis dette ikke lykkes, vil jeg erklære krig. Boikotten vil bli hard.

Norge har, ifølge Bardot, et bilde å opprettholde. Det er en base for menneskehetens historie.

-  Norge kan ikke oppføre seg som et afrikansk land med bein gjennom nesa som ødelegger alt.

EITRENDE SINT: Brigitte Bardot varsler boikott av Norge.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media