Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bardot angriper muslimer

PARIS (Dagbladet): Eksfilmstjernen Brigitte Bardot går til frontalangrep på hele den muslimske verden med saftige, rasistiske uttalelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De skjærer over strupene på kvinner og barn, på våre munker og våre funksjonærer, våre turister og våre sauer. En dag vil de skjære over strupene på oss - og vi vil ha fortjent det, skriver Brigitte Bardot i et kommuniké.

Muslimer verden over kan komme til å reagere kraftig på Bardots rasistiske uttalelser mot dem og deres måte å slakte sau på til den rituelle festen Eid Al-Adha, som begynner i morgen. Bardot advarer mot at Frankrikes jord vil bli badet i blod. Halal-slakting er en rituell slaktemåte i tråd med muslimsk lov. Det skjer ved at dyret får strupen skåret over og forblør.

Frykter for Frankrike

- Snart får vi vel et muslimsk Frankrike med en nordafrikansk Marianne-figur (republikansk statue, symbolet på den franske republikken, red. anm.), så langt som vi er kommet nå, skriver Bardot, som raser mot alle som lar dette skje. Hun vet at hun risikerer ny rasist-tiltale for å hisse opp til hat og rasediskriminering, men står ved det hun har sagt.

- Vi advarer mot slike hatefulle uttalelser, som igjen kan føre til hatefulle reaksjoner blant muslimer, sier lederen for den store moskeen i Paris, Daril Boubaker, til Dagbladet. Han tar foreløpig uttalelsene rolig.

Isabelle Adjani

Brigitte Bardot kom med liknende uttalelser i fjor, men ble frikjent for rasisme i første omgang. Dommen er anket, og hun skal møte i retten 11. september. Nå risikerer hun ny tiltale.

- Hun blander med vilje kriminelle islamske fundamentalister og muslimene som er integrert i den franske befolkningen. Det er ondskapsfullt å snakke om en nordafrikansk Marianne nå som Isabelle Adjani (som er av algirsk opprinnelse) skal være president i Cannes-juryen, sier Philippe Coen, advokat for den antirasistiske organisasjonen LICRA.

MORDERE: Brigitte Bardot angriper muslimer med hatsk rasisme og beskriver dem som mordere.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media